Recept van de maand #19: Blauwebessencake met limoen, marsepein en cheesecaketopping

Recept van de maand #19: Blauwebessencake met limoen, marsepein en cheesecaketopping


Nu het langer licht blijft en de zon al eens komt piepen, geeft Anke van smollen.be het recept voor een heerlijk frisse cake, met onder andere blauwe bessen, limoen en cheesecaketopping.

Blauwebessencake met limoen, marsepein en cheesecaketopping van smollen.be

Klop 200 gram zachte roomboter met 200 gram witte suiker en een zakje vanillesuiker. Voeg 3 eieren toe, klop na elk ei even door. Meng er daarna het sap van 2 limoenen, 200 gram zelfrijzende bloem en een snuifje zout onder. Giet een deel van het beslag in een ingevette bakvorm. Snij dunne plakjes van 150 gram marsepein en leg ze bovenop het deeg. Wentel 400 gram blauwe bessen in een beetje bloem en verdeel de helft over de marsepein. Giet de rest van het deeg erboven en duw de andere helft van de bessen in het beslag. Zet de cake 45 minuten in de oven op 170 °C of tot er geen beslag meer aan een breinaald hangt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, haal uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen voor je er de cheesecaketopping op doet.

Klop 200 gram volle roomkaas stijf met 100 gram bloemsuiker en enkele druppels citroensap. Laat opstijven in de koelkast terwijl de cake verder afkoelt. Verdeel de frosting over de cake en decoreer met partjes limoen en blauwe bessen.

Geen fan van marsepein? Die kan je gerust weglaten. Voeg dan misschien wel een extra schepje suiker toe om het zuur van de limoenen te compenseren.

Save

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – woont samen – houdt van: haar vriendje, haar twee katten, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

5 Comments

  • geertruurzaam
    March 6, 2017 at 9:30 am

    Die foto, wow! Ziet er super lekker uit!
    (al eet ik dan plantaardig en hou ik niet van marsepein ;-))

  • Goofball
    March 6, 2017 at 12:26 pm

    ‘k ben effectief geen fan van marsepein of heel zoete zaken. Dus ‘k zou moeten experimenteren naar het goeie evenwicht.

    • Smøllen
      March 10, 2017 at 8:25 pm

      Dan zou ik in jouw geval de marsepein weglaten, wat extra limoen toevoegen (in de vorm van zeste bijvoorbeeld) en een potje yoghurt toevoegen aan het beslag. Zo krijg je ongetwijfeld een frisser resultaat. Of gewoon lekker voor een andere taart gaan natuurlijk 😉

  • Inge
    March 6, 2017 at 12:44 pm

    Het ziet er heerlijk uit! :-)
    Inge recently posted…Mijn lente wishlist 2017My Profile

  • Hilde
    March 9, 2017 at 7:07 am

    Blauwe bessen, daar ben ik grote fan van. Deze cake zou ik dus ook maar moeilijk kunnen weerstaan. Die foto alleen al, doet gewoon zin krijgen.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en onze verbouwingen. Veel leesplezier!

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday