Het werd eens tijd om aan punt 14 van mijn 30-voor-30-lijstje te werken en mijn vriend verjaarde in mei (30!), dus dat was het ideale excuus om wat taarten te maken. Eén ervan inspireerde ik op een recept van Pauline, vooral bekend van het kookboek van de voedselzandloper. Haar recept voor Snickersmuffins met havermout paste ik aan naar een taart (net iets feestelijker).

De taart is glutenvrij, lactosevrij en suikervrij en toch lekker. 🙂

http://gerhildemaakt.wordpress.comBenodigdheden
* twee kleine banaantjes (of een grote, ze mogen zeker rijper/bruiner zijn dan op de foto, maar mijn timing was niet geweldig)
* twee eieren
* 125 gram amandelmeel/havermout (ik maakte mijn restje amandelmeel op en vulde de rest aan met havermout)
* 100 ml amandelmelk (of iets soortgelijks)
* 3 eetlepels cacao (of genoeg om het beslag donker te krijgen)
* 2 theelepels bakpoeder
* 3 eetlepels pindakaas
* een flinke kneep agavesiroop (of honing of …)
* een eetlepel kokosolie (of zonnebloemolie)
* een snufje zout
* pinda’s als garnering (ongezouten of licht gezouten)

Stappenplan
Verwarm de oven voor op 180 graden (ik doe dat nooit als eerste stap, want ik ben trager met mijn beslag dan mijn oven is om voor te verwarmen, dus kies vooral zelf het juiste moment).

Prak de bananen met een vork. Voeg amandelmeel/havermout, bakpoeder, eieren, zout en amandelmelk toe tot het een egale massa wordt.

Voeg de cacao en agavesiroop toe en meng door elkaar. Voeg ten slotte de gesmolten kokosolie toe (ik laat die smelten in mijn opwarmende oven) en de pindakaas. Meng alles goed door elkaar en giet in een ronde vorm.

Garneer met pinda’s en bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar (pas de truc met de satéprikker toe om zeker te zijn).

http://gerhildemaakt.wordpress.com

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!