triple chocolate cake junnekesrecepten.be

Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze het recept voor een triple chocolate cake. Mmm, chocolade!

De lente heeft geen zin een vroege intrede? Fine, dan hebben we een perfect excuus om nog snel wat comfort food te eten. Deze chocoladetaart met witte chocoladevulling en chocoladeganache verzacht elke winterdip.

Verwarm de oven voor op 160 °C en splits 7 eieren. Klop 125 ml zonnebloemolie met het eigeel, een theelepel vanille-extract of vanillepoeder, 400 gram lichtbruine kandijsuiker en 200 ml water. Klop er nadien 60 gram ongezoet cacaopoeder onder, vervolgens 300 gram bloem en een theelepel baking soda of bakpoeder. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Giet het beslag in twee ingevette en met bloem bestrooide bakvormen van gelijke grootte. Zet de cakes 25 à 35 minuten in de oven, tot een breinaald er droog uitkomt.

Laat de taart volledig afkoelen terwijl je de vulling en de chocoladeganache maakt. Smelt 50 gram witte chocolade van goede kwaliteit en meng met 125 gram mascarpone. Laat opstijven in de koelkast tot gebruik.

Breng 200 ml volle room tot net aan het kookpunt en giet dat over 200 gram gehakte pure chocolade. Laat even staan, voeg enkele klontjes boter toe en roer tot een gladde ganache. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Besmeer de ene taarthelft met het witte chocolademengsel, leg de tweede helft erop. Giet de chocoladeganache over de taart en werk af langs de randen met een spatel. Decoreer met nog meer chocolade, want er bestaat niet zoiets als ‘te veel chocolade’. Enjoy!

Follow my blog with Bloglovin

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!