Na Saar, Christine, Deborah, Nathalie en Margo wilde ook Mieke van de leesclub haar boekentips geven. Ik besef dat het geen gemakkelijke opdracht is, maar ik blij dat ook zij haar lijstje heeft willen maken.

Wat is je job?
Ik werk als Clinical Research Associate bij genae in Antwerpen. Dat is een hele mond vol, haha. Kortweg komt het erop neer dat wij ons laten inhuren door bedrijven die medical devices ontwikkelen. Na het ontwikkelen van een nieuw device, dient dit een jarenlang proces van klinisch onderzoek te doorlopen alvorens het op de markt kan komen. Wij begeleiden hen daarbij. Voor mijn job bezoek ik dus gemiddeld twee dagen per week ziekenhuizen om de artsen en het medisch personeel te begeleiden bij dit proces en te controleren wat zij gerapporteerd hebben. Ik doe mijn job heel graag, omdat mijn werk zo afwisselend is en omdat ik als wetenschapper toch ook veel mensen kan ontmoeten.
Daarnaast ben ik ook docente in het volwassenenonderwijs, ik doceer één avond per week aan cursisten in de opleiding chemie. De combinatie met mijn full time job is soms zwaar, maar het geeft me een zeer goed gevoel als ik merk dat mijn cursisten van me bijleren.

Hoe ben je in de leesclub geraakt? 
Ik heb altijd graag gelezen, sommige perioden meer dan andere, maar na het lezen van een boek, klapte ik vaak het boek dicht en dacht ik: ‘Dat was het dan’, terwijl het verhaal vaak nog in mijn hoofd bleef rondspoken en ik nog vragen had. Daarom bedacht ik me dat het misschien wel leuk zou zijn om me aan te sluiten bij een leesclub om van gedachten te wisselen over een boek. Ik googelde ‘leesclub Antwerpen’ en kwam zo uit bij de reacties op het artikel op Tales from the Crib. Daar vond ik het mailadres van Saar en ik contacteerde haar. Ik moest enkele maandjes wachten, omdat de leesclub toen vol zat, maar sinds oktober 2015 ben ik het jongste lid van Alles boek en ei.
IMG_4597
Heb je andere toffe hobby’s? 
Ik reis zeer graag en ik geniet daar enorm van. Daarnaast ga ik wekelijks zwemmen en probeer ik regelmatig te lopen. In juni heb ik een lerarenopleiding in avondonderwijs afgerond en dat heeft de laatste twee jaar ook veel van mijn vrije tijd opgeslorpt.
Wat lees je graag? 
Dat varieert enorm. Als ik een drukke periode doormaak, heb ik liefst dat een boek niet te veel inspanning vraagt om het te lezen en louter mijn gedachten verzet. Anderzijds kan ik me op een luie zondag echt vastbijten in een goed en ingewikkeld verhaal. Daarnaast probeer ik zo nu en dan ook een non-fictie boek te lezen en dat kan over allerlei onderwerpen gaan. Laatst las ik nog een boek over de val van Rome en nu ligt een boek van Tony Robbins klaar.
Lees je boeken altijd uit? 
Nee, ik durf opgeven. Meestal hanteer ik volgende stelregel: Als ik na 1/4de van het boek nog niet in de juiste flow zit, leg ik het boek weg.
Hoe kies je welk boek je gaat lezen? 
Dat wordt bepaald in de leesclub. 🙂 Boeken die niet geselecteerd worden door de leesclub, worden mij meestal aangeraden door vrienden. Ik durf ook wel eens Goodreads te raadplegen.
IMG_4595
Welke vijf boeken moet iedereen lezen en waarom? 
Ik heb al meerdere goede boeken gelezen, maar als het gaat om de boeken die er voor mij echt uitspringen en/of die een impact hadden op mij, kan ik er slechts vier oplijsten.

Ik las het als verplichte literatuur in het vijfde middelbaar en het verhaal is me altijd bijgebleven. Toen ik het twee jaar geleden cadeau kreeg voor mijn verjaardag, heb ik het snel herlezen en vond ik het opnieuw zeer goed. Bovenal blijft het zeer frappant hoe George Orwell een situatie omschrijft waarbij alles wat de personages doen en meemaken, zelfs het denken, gecontroleerd wordt door de overheid.
Deze drie boeken gaan over de Zweedse journalist die een mysterieuze verdwijning gaat oplossen, een thriller dus. De zinnen zijn niet moeilijk geschreven en ik heb de drie boeken vrij snel achter elkaar uitgelezen. De twee voornaamste karakters in dit verhaal zijn zeer uniek en niet voor de hand liggend en daarom vond ik de boeken zo goed.
Het boek gonst van het geweld, maar als je het verhaal erachter weet te ontdekken, kan je het veel meer waarderen. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Alex, het hoofdpersonage, dat een soort van brainwash ondergaat. Qua genre sluit het aan bij 1984.
Boeken van Belgische auteurs hebben vaak een streepje voor bij me, we moeten immers trots zijn op zaken van eigen bodem. Tom Lanoye steekt erboven uit, zijn boek is zo verhalend. Over bepaalde topics weidt hij erg ver uit en sommige fragmenten zijn heel verhalend, maar meestal blijft het toch boeiend. Sprakeloos is een pakkend en persoonlijk verhaal over de aftakeling van zijn moeder. Moest hij ooit zijn voordracht over dit boek hernemen, dan kan ik die ook aanbevelen.

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!