De hete zomer is achter de rug en sommige dagen voelen al herfstig aan. Van mij mag er gerust nog een mooie nazomer komen, maar ergens vind ik het vooruitzicht van de herfst ook wel prettig en soep past perfect in dat plaatje. Hierbij dus twee soeprecepten met appel, nog steeds van Anke van smollen.be !
Spicy wortelsoep met appel
Ingrediënten
wortelen
appel
ajuin of sjalot
room of zure room
fond of bouillon
kerrie of curry
boter of olie
kokosmelk
koriander
piment
kurkuma
Stoof een gesnipperde ui en twee geschilde appels zacht in wat boter of olie. Schil een halve kilo wortelen, snij ze in stukken en doe ze bij in de pot. Leng aan met bouillon en breng aan de kook.
Mix de soep fijn wanneer de groenten gaar zijn en breng op smaak met chilipoeder, kurkuma en kerrie. Werk af met (kokos)room en verse koriander.
Knolseldersoep met prei en appel
Ingrediënten
prei
appel
knolselder
ajuin of sjalot
aardappelen
fond of bouillon
boter of olie
melk
pijpajuin of lenteui
bieslook
peterselie
Stoof in een klontje boter of olie de gesnipperde ui, look en fijngesneden prei zacht. Voeg bouillon toe tot de groenten volledig onder staan en breng aan de kook. Schil een aardappel en een appel, en snij in partjes. Schil de knolselder en snij in blokjes. Voeg alles toe aan de pot en laat op een zacht vuurtje gaar koken.
Mix de soep fijn en voeg eventueel een scheutje melk toe als ze te dik is. Breng op smaak met peper, zout, peterselie, bieslook en gesnipperde pijpajuin. Ook lekker met geraspte cheddar.