Wie is Gerhilde?
Gerhilde maakt door Yves Recour

Als creatieveling combineert Gerhilde graag verschillende dingen. Ze maakt al kaarsen sinds ze klein is, nadat Sinterklaas op aanvraag een kaarsenmaakset bracht. Ze is eigenlijk altijd kaarsen blijven maken, eerst van restjes oude kaarsen, want duurzaamheid heeft ze altijd belangrijk gevonden. Gaandeweg is ze zich meer gaan verdiepen en kwam ze uit bij koolzaadwas en sojawas, want gewone kaarsen zijn gemaakt van paraffine (een restproduct van petroleum) en helemaal niet zo gezond om in te ademen.

Zowel koolzaadwas als sojawas:
* is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar
* is niet op dieren getest en bevat geen giftige stoffen
* brandt trager dan paraffine

Beter voor mens en milieu dus en daarom maakt Gerhilde die kaarsen ook, met de hand in haar atelier in Berchem.

De huisparfums kwamen als aanvulling op de geurkaarsen. Ook die zijn ecologisch, gemaakt van een hernieuwbare bron. Gerhilde gebruikt enkel pure geuren.

Verder maakt ze ook graag juwelen. Dat begon met een cursus zilverklei, waarna ze fantasiejuwelen begon te maken. Intussen volgt ze ook een opleiding goudsmid en blijft ze juwelen maken. Vooral oorbellen, want dat past voor iedereen.

In onderstaand filmpje vertelt Gerhilde meer over zichzelf.

 

 

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!