gerhilde maakt kaars versgewassen lakens apothekerspot
geurkaars
Heb je een geurkaars? Bekijk om te beginnen even de waarschuwingen op de onderkant van je kaars. De wiek heeft de juiste lengte, daar zorgde ik al voor. Zoek een mooi plekje uit voor je kaars, niet te dicht bij andere dingen/kaarsen. Liefst niet in de tocht of naast een raam met enkel glas. Zorg dat er ook niets over de kaars kan hangen en er geen grijpgrage kinderhandjes of huisdierpootjes aan kunnen.

Brand de kaars voldoende lang. Je mag ze eigenlijk pas uitblazen als de volledige oppervlakte van de kaars vloeibaar is. Doe je dat eerder, dan creëer je een tunnel, want de kaars zal de volgende keer niet breder gaan. Blijf steeds in de buurt van een brandende kaars!
huisparfum
Heb je een huisparfum? Bekijk om te beginnen even de waarschuwingen op de onderkant van je huisparfum. Zet je huisparfum op een veilige plek. Zorg dat er geen grijpgrage kinderhandjes of huisdierpootjes aan kunnen. Kocht je een huisparfum met stokjes? Twee of drie stokjes zijn voldoende voor een kleine ruimte, zoals een gastentoilet. Vijf stokjes zijn voldoende voor een grotere ruimte zoals een living, maar je krijgt tot zeven stokjes bij je huisparfum dus dat kan ook. Begin met minder stokjes dan je zou gebruiken en ruik na 24 uur of de geur voldoende is. Is het onvoldoende dan kan je gemakkelijk een stokje toevoegen.

Kocht je een huisparfum met bloem? De bloem neemt snel vocht op, dus het flesje lijkt snel leeg te zijn, maar de bloem geeft heel lang geur af. Koop gerust een hervulling als je graag heel lang geniet van de bloem.

Kocht je een spray? Eén of twee keer spuiten is voldoende om van de geur te kunnen genieten. Spuit niet op de huid of in de ogen.

De refill is geschikt voor alle huisparfums en komt goedkoper uit. Je neus went aan elke geur dus na verloop van tijd ruik je de geur mogelijk minder of niet meer. Zoals je je eigen parfum ook niet ruikt, omdat die geur er altijd is en je neus die gewoon niet meer registreert. Het is dus een goed idee om af en toe van geur te wisselen.
geurblokje
Heb je een geurblokje? Leg het geurblokje in de kleerkast, het gastentoilet, de living … en het geeft (jarenlang) een heerlijke geur. Neemt de geur toch af dan kan je er een beetje afschrapen, dan komt de geur opnieuw vrij. Dat schraapsel kan je in je stofzuigerzak doen of in een oliebrandertje. Je kan het geurblokje ook als parfum gebruiken door het op je huid te wrijven. Leg de geurblokjes wel altijd op een schaaltje, want ze zijn een beetje vettig.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!