… en ik maak graag dingen, mijn merknaam lag dus voor de hand. 🙂

Eerst was er mijn blog, waarvoor mijn broer de naam ‘gerhilde maakt’ voorstelde en dat paste meteen. Daarna werd die naam mijn merknaam, omdat het gewoon klopt. Dat bloggen heeft even stilgelegen, maar ik wil er opnieuw mee aan de slag. Wel op een iets andere manier dan vroeger: ik zie dit namelijk meer als ondersteuning van mijn bedrijf.

Ik stel mezelf graag nog eens voor, want dat is hier al érg lang geleden.

Als creatieveling combineer ik graag verschillende dingen. Ik maak al kaarsen sinds ik klein was, nadat Sinterklaas op aanvraag een kaarsenmaakset bracht. Eerst maakte ik die kaarsen met mijn moeder, maar ik ben eigenlijk altijd kaarsen blijven maken, eerst van restjes oude kaarsen, want duurzaamheid heb ik altijd belangrijk gevonden. Gaandeweg ben ik me meer gaan verdiepen en zo kwam ik uit bij koolzaadwas. Gewone kaarsen zijn gemaakt van paraffine (een restproduct van petroleum) en helemaal niet zo gezond om in te ademen.

Koolzaadwas:
* is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar
* is niet op dieren getest en bevat geen giftige stoffen
* brandt trager dan paraffine

Beter voor mens en milieu dus!

Ik maak alle kaarsen met de hand in mijn atelier in Berchem. Kaarsen met de geur van versgewassen lakens, in alle mogelijke vormen, zijn met stip het populairst. Het is dan ook een heerlijke geur, die iedereen onmiddellijk terugbrengt naar dat heerlijke moment van in een bed stappen waarvan de lakens net ververst zijn. Dat moment duurt maximum een minuut, maar dankzij mijn kaarsen kan je dat langdurig herbeleven.

gerhilde maakt huisparfum citroen en eucalyptus medicijnfles licht sfeerfoto

De huisparfums kwamen als aanvulling op de geurkaarsen. Ook die zijn ecologisch, gemaakt van een hernieuwbare bron. Ik gebruik enkel pure geuren.

In 2022 kwamen de geurblokjes op mijn pad. De geurblokjes worden op traditionele wijze met de hand gemaakt in Marokko. Het is het enige product dat ik niet zelf maak, maar het is zo’n goed product dat ik meteen overtuigd was! Het is echt gewoon een goede aanvulling op het assortiment.
Leg het geurblokje in de kleerkast, het gastentoilet, de living … en het geeft (jarenlang) een heerlijke geur. Neemt de geur toch af, dan kan je er een beetje afschrapen en dan komt de geur opnieuw vrij. Dat schraapsel kan je in je stofzuigerzak doen of in een oliebrandertje. Je kan het geurblokje ook als parfum gebruiken door het op je huid te wrijven. Leg de geurblokjes wel altijd op een schaaltje, want ze zijn een beetje vettig.

Voilà, de kop is er weer af. Dat volgende bericht komt normaal gezien sneller dan over twee jaar.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!