Vijf jaar geleden gaf Saar al eens haar vijf boekentips, maar omdat er op vijf jaar veel kan gebeuren en omdat ze toen al moeite had om zich te beperken tot vijf, voorziet Saar nu een nieuwe selectie.

Wie? Ik ben 38, woon samen met mijn vriend Christophe op ‘t Zuid. Van oorsprong ben ik een Brugse, maar ik ben allang aangespoeld in de Koekenstad. 

Wat doe je van job? Ik werk in communicatie en doe dat halftijds in loondienst en halftijds als zelfstandige. Wat ik precies doe? Dat is vooral veel schrijven en eindredigeren op dit moment. En meedenken met organisaties en ondernemers hoe ze hun boodschap en de thema’s die voor hen belangrijk zijn, in de wereld kunnen zetten. Zolang ik maar creatief met taal en woord kan bezig zijn, ben ik blij.

Hoe ben je in de leesclub geraakt?  Ik heb hem opgericht. 🙂 Een zot idee, geïnspireerd door Kelly Deriemaeker van Tales from the Crib en Werk en Leven, dat één van de beste is die ik in mijn leven al gehad heb.

Heb je andere toffe hobby’s? Ik luister graag naar podcasts en doe dat vaak terwijl ik wandel. Sinds vorig jaar een nieuwe ‘hobby’. De laatste goeie die ik beluisterd heb, is Queen of the con. Ik doe regelmatig yoga en rijd graag met de koersfiets. Ook klussen en in de tuin werken in het huisje dat mijn vriend en ik gekocht hebben in de Ardennen.

Wat lees je graag? Een beetje vanalles: literatuur, graag met een historische of filosofische inslag, non-fictie (over communicatie maar ook andere thema’s), maar nu en dan iets lichters (zoals een whodunit of young adult) mag ook.

Lees je boeken altijd uit? Nee, als het mij niet kan boeien, dan geef ik het na een 50-tal pagina’s meestal op. 

Hoe kies je welk boek je gaat lezen? Eens neuzen in onze boekenkast (het voordeel van een lief hebben dat ook heel graag leest en boeken koopt). Goodreads is ook handig, maar de leesclubvriendinnen zijn vaak de meest betrouwbare bron voor goeie boekentips.

5 boekentips?

Een leuke gelegenheid om eens terug te kijken naar wat ik de voorbije 5 jaar las.

  1. The world according to Garp – John Irving: een boek dat echt een rollercoaster is en een verhaal vol personages – niet alleen hoofdpersonage T.S. Garp zelf – die je niet snel vergeet. Goed voor meer dan 600 pagina’s onversneden leesplezier. Een tip van mijn lief, het is één van zijn favoriete boeken, en nu ook van mij.
  2. The Fountainhead – Ayn Rand: ik las dit boek naar aanleiding van de theateradaptatie van Internationaal Theater Amsterdam waar ik in januari 2019 naar ging kijken. Zowel het stuk als het boek zijn top: een ode aan het creatieve genie dat uit de band durft springen. Filosofisch van inslag, lekker dik en met veel stof tot nadenken. 
  1. Bird by Bird – Anne Lamott: zoals de ondertitel meegeeft, een boek met “some instructions on writing and life”. Maar ik denk dat ook wie niet per se veel schrijft maar op een andere manier creatief bezig is, zich in haar essays kan herkennen. Ik heb hier heel erg van genoten, en dan vooral omdat ze zo raak en droog-grappig schrijft.
  1. The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood: een dystopische roman die bijna zo oud is als ikzelf, maar naar aanleiding van de serie die erover gemaakt is, weer onder de aandacht kwam, en dat was voor mij ook de reden waarom ik hem las. Heel beklijvend, in die mate dat ik er soms koude rillingen van kreeg, en nog altijd ongelooflijk actueel.
  2. Song of Solomon – Toni Morrison: mijn eerste kennismaking met het werk van deze Nobelprijswinnares kwam er via de leesclub. Dit boek sprong eruit omwille van de prachtige taal, die echt swingt, maar ook het verhaal blijft je echt bij.

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!