Feestmaal

Mijn feestmaal van deze middag! Gisterenavond is namelijk beslist dat ik (half) in fase 2 zit en dus mag ik ei, kip, quorn … eten. Waarom half in fase 2? Er wordt aangeraden om pas naar fase 2 te gaan wanneer je aan 60 % van je beoogd gewichtsverlies zit. Mijn doel is 34 kilo afvallen, dus 60 % daarvan is 20,4 kilo. Gisteren op de weegschaal zat ik aan 19,6 kilo gewichtsverlies in totaal, dus officieel zit ik nog niet aan die 60 %. Maar! Ik ben mijn middageten (vooral voor op het werk) een beetje beu. Er is zeker genoeg keuze qua maaltijden, maar ik wil iets dat je gemakkelijk mee kan nemen en als gewone maaltijd kan opeten. Voor ‘s middags bleef dat bij mij beperkt tot toast met confituur of soep. De soep maakte ik altijd door zelf flauwe soep te maken en dan een pakje toe te voegen, maar ik ben ze intussen beugegeten. De laatste twee weken at ik dus elke middag toast met confituur en ik was bang dat ook beu te geraken. In fase 2 mag ik dus bijvoorbeeld ‘s middags een slaatje met wat ei of kip eten (want je mag één shake vervangen door ei of vlees) en dan kan ik nog netjes afwisselen met de toast met confituur.

Vandaar dat ik gisteren aan de diëtiste vroeg of ik al half naar fase 2 mag. Van haar mag ik al volledig naar fase 2, maar ik ben bang dat ik dan minder snel ga afvallen en de andere maaltijden ben ik zeker nog niet beu. Ik ga dus voorlopig fase 1 en fase 2 wat afwisselen.

Vandaag had ik een dagje verlof en dat leek mij dan weer het perfecte moment om eindelijk nog eens een eitje te eten! Ik ben nu tien weken met het proteïnedieet bezig en eet dus al tien weken enkel shakes en wat groentjes. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat twee spiegeleieren dan een feestmaal is!

Daarmee is ook bewezen dat mijn maag effectief gekrompen is. Ik was bang dat ik snel terug honger zou hebben na de eitjes, maar nee hoor, geen hongergevoel gehad! Heel fijn. Heb mij op mijn verlofdag dan ook maar ineens beziggehouden met het bakken van kip voor bij de slaatjes voor naar het werk. 150 gram kip mag ik eten, maar kip wordt natuurlijk niet verkocht per 150 gram. Zodoende heb ik veel kleine stukjes kip (op verschillende manieren gekruid) gebakken en die dan per portie in de diepvries gestoken. Ik hoop dat die mij even hard gaan smaken als mijn spiegeleitjes!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!