Kerstmarkt Brasschaat


Vorig weekend stond ik op de kerstmarkt van Brasschaat. Vorig jaar stond ik daar voor de eerste keer en toen was dat echt een gok, want het is zeker niet goedkoop om daar te staan. Ik was toen heel blij dat ik de stap had genomen. Op zaterdag was het toen echt superdruk en dat was ook te merken aan onze kraam. ‘s Nachts heb ik toen nog juweeltjes bijgemaakt om ook op zondag nog genoeg koopwaar te hebben.

Logisch dus dat ik ook dit jaar weer op de kerstmarkt zou staan. Ik keek er echt wel naar uit en verwachtte er misschien (door de editie van vorig jaar) net iets te veel van. Intussen is alles hier officieel (in bijberoep), dus moet ik mijn boekhouder en materiaal kunnen betalen van mijn verkoop. Ik dacht dat ik met de kerstmarkt in Brasschaat wel een zakcentje opzij zou kunnen zetten voor toekomstige kosten.

Dat viel toch een beetje tegen. De kosten heb ik er gelukkig wel uit en nog een beetje reserve ook, maar de opbrengst was toch minder dan de helft van vorig jaar. Geen probleem, mijn bedrijfje is gezond, maar het was natuurlijk wel even slikken.

Ik gok dat het vooral aan het weer lag (10 °C brengt niet meteen extra kerstsfeer) en aan het feit dat het een week voor de kerstvakantie was, tegenover vorig jaar het eerste weekend van de kerstvakantie. Misschien was het nieuwe er ook wat af? Maakt eigenlijk niet uit. Volgend jaar is het de dertigste editie en dus een feestjaar. Als het aan mij ligt, zal ik er dan weer bij zijn, echt slecht was het dus zeker niet.

juwelen-2 juwelen-3 juwelen-4 juwelen-6 juwelen-7 juwelen-10 juwelen-11 juwelen-12

Mijn beste vriendin en vaste compagnon was ook van de partij, alleen wilde ze ab-so-luut niet op de foto. Daarom enkel een detail. Tja, geen foto’s mogen nemen van iemand is natuurlijk vooral een uitdaging om ze toch op film te krijgen.

juwelen-9

Ook zij verkocht wat: kaartjes (zelf ontworpen) en pennenzakjes en schriftjes (zelfgemaakt). Zijn ze niet schattig?

Kiss cross 1 Kiss cross 2

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram