Wanneer je aan een dieet begint, wil je natuurlijk dat je het volhoudt tot het bittere eind. (Al wil je uiteraard vooral ook dat het je geen moeite kost, helaas zo werkt het niet …) Mijn streefdoel is 34 kilo afvallen (tussenstand: -30,9) en intussen ben ik vier maanden bezig. Op vier maanden tijd een dikke dertig kilo afvallen is natuurlijk geweldig. Eén van de grote voordelen van zo’n proteïnedieet is dat het zo snel gaat, waardoor het gemakkelijk is je motivatie te behouden. Toch wilde ik een soort van buffer inbouwen om mijn motivatie te kunnen bewaren. Ik besloot daarom bij het begin van het dieet om bij elke vijf kilo minder een cadeautje te kopen voor mezelf. Ik begon wel pas bij 7,5 kilo. Na twee weken was ik al 5,5 kilo kwijt en dat vond ik toch heel snel om mezelf al te belonen.

Natuurlijk zorg je best dat die cadeautjes niet etengerelateerd zijn, anders zou je jezelf eerder straffen dan belonen. Behalve als je jezelf op een lekkere salade trakteren ziet als een beloning, maar dat is bij mij vooralsnog niet het geval. Het eerste cadeautje dat ik voor mezelf kocht was een boeket bloemen. ‘Als cadeautje inpakken?’ – ‘Nee, dank u.’ *vreemde blik van de verkoopster* Een cadeautje voor mezelf laten inpakken als cadeautje vond ik er persoonlijk wat over (en vooral ook verspilling). Dat boeket was voor mij echt mijn ‘minzevenenhalvekiloboeket’, elke keer als ik dat boeket zag staan, was ik trots op mezelf en mijn prestatie. Mijn volgende cadeautjes hadden dat effect iets minder, maar toch bleef ik ze nuttig vinden. Zo kocht ik ook parfum voor mezelf, kocht mijn vriend een bloemstukje (hij was mee in de winkel en wilde betalen), nam ik een abonnement op de Flow en kocht ik weer bloemen. Ik geef het grif toe: niet altijd bijster origineel, maar ik hou wel van bloemen in huis. 🙂 Op -32,5 kilo mag ik mezelf dus weer een cadeautje kopen. Alleen ligt dat iets te dicht bij mijn streefdoel, dus denk ik dat ik mezelf op het einde maar gewoon een iets groter cadeau zal geven. Persoonlijk dacht ik nu aan nieuwe beha’s. Daar wacht ik liever mee tot ik echt op mijn streefdoel zit en cadeautjes mogen ook nuttig zijn, niet? Of misschien krijg ik mijn vriend wel overtuigd om me te sponsoren bij mijn streefdoelcadeau?*

* De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat hij mij net een half Touringabonnement cadeau heeft gedaan; wrattenauto, weet je nog? Misschien is dat al wel even genoeg.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!