Dilemma


Ik ben geen breiwonder. Ik doe dat wel graag, maar het is alweer vijf jaar geleden dat ik breinaalden vastnam. Onlangs vond ik mooie wol in de Veritas en was eerst van plan om aan de mama van vriendin S. te vragen om er een cirkelsjaal voor mij van te breien. Ze deed dat enkele jaren geleden al met andere wol (waarvoor dank!). Toen bedacht ik mij dat ik dat evengoed zelf kon proberen. Oké, geen echte cirkelsjaal dan, maar een gewone sjaal waar ik dan een cirkelsjaal van maak, dat moet nog wel lukken. In de Zeeman vond ik goedkopere (en ook mooie) wol en dat leek mij veiliger om mee te beginnen. Ik vroeg mijn moeder om het werkje op te zetten (dat kan ik zelf niet, nee, was zelfs al vergeten hoe ik het breien zelf moest doen). Ik wil graag een brede en lange cirkelsjaal waar ik mij lekker in kan duffelen, dus vroeg ik haar om veel steken op te zetten. Ik kocht drie bollen (dikke) wol en dacht daar wel mee toe te komen. De eerste bol is er intussen door:

sjaal

Met de twee overige bollen ga ik dus sowieso niet ver geraken. Dilemma: trek ik alles af en maak ik hem smaller (en probeer ik ook wat minder vast te breien misschien) en koop ik twee bollen wol bij om toe te komen of koop ik vijf (tien?) bollen wol bij en ga ik zo verder?

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

3 Comments

 • Sarah
  February 28, 2013 at 11:19 am

  hoe breed is het ? Misschien moet je het vergelijken met een kol die je hebt…als het de juiste breedte is zou ik gewoon bollen bijkopen..als dit voor 1 bol is kan je goed verdertellen hoeveel je er nog bij moet halen…zeemanwol is idd leuke wol en niet zo duur als veritas…ik haak liever maar kan ook genieten van breien…zo leuk om te doen en tot rust te komen…succes !

 • irisvanloon
  February 28, 2013 at 1:15 pm

  Ik zou ook gewoon wol bijkopen want het is toch fijn om echt een brede sjaal te hebben!! (mooie kleur trouwens).

 • gerhilde
  gerhildemaakt
  February 28, 2013 at 5:00 pm

  Dank je! Ik denk dat ik inderdaad maar wol ga bijkopen, deze is toch niet duur en een brede sjaal is inderdaad wel fijn. Mijn volgende sjaal zal ik dan iets minder breed maken. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram