Afscheid nemen


Onlangs deden we grote kuis in de slaapkamer. Daar stonden namelijk nog dingen (tekentafel, hometrainer …) in die van kamer moesten wisselen, dus zagen we het meteen groots. Dingen die we niet meer gebruikten gingen de vuilbak in / naar het containerpark.

Zo kwam ook mijn zeteltje ter discussie.

zetel

Het ding is al heel oud (en versleten). Het zeteltje was oorspronkelijk van mijn grootouders en heeft (bij mijn weten) altijd op mijn slaapkamer gestaan. Toen ik op kot ging, ging de zetel mee (niet naar mijn eerste kot wegens te klein, maar wel het kot erna). Toen we naar een appartement verhuisden, ging de zetel mee en toen we nadien ons huis kochten, zochten we een nieuw plaatsje voor de zetel.

Het zeteltje wordt al jaren niet meer gebruikt, maar staat gewoon naast mijn nachtkastje in de slaapkamer. In het begin sliep de kat er nog op, maar dat was ook alweer enkele jaren geleden. Het ding is ook te versleten en niet de moeite om het met nieuwe stof te laten bekleden. Waarom nog bijhouden dan? In mijn hoofd had ik de beslissing gemaakt: weg ermee! Toen ik het zeteltje vastnam om het naar de garage te verplaatsen (de tussenstap richting containerpark), kreeg ik het niet over mijn hart en ik was dan ook heel blij toen mijn vriend zei dat het zeteltje dan toch mocht blijven staan. We legden er een nieuw dekentje over en jawel, de kat slaapt er terug in.

Nooit gedacht dat ik mij zo hard zou kunnen hechten aan een meubel.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

4 Comments

 • irisvanloon
  November 4, 2013 at 10:18 am

  Ik zou het ook niet over mijn hart krijgen! Goed dat je het gehouden hebt!!

 • Annelyse
  November 7, 2013 at 10:16 pm

  Ik zou het om niet kunnen wegdoen. Overtrekken was mijn eerste idee

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   November 8, 2013 at 7:18 am

   Overtrekken is denk ik veel te duur, want de leuningen zijn ook al niet meer wat ze geweest zijn. Een simpel dekentje erover doet al veel. Ik ben blij dat de kat er tegenwoordig terug op gaat liggen, dan wordt het zeteltje ook echt gebruikt.

 • Janina - Elke dag zaterdag
  February 18, 2014 at 4:13 pm

  Hoi Gerlinde, deze stoel is denk ik ook veel lastiger om opnieuw te bekleden dan die van mij. Het dekentje erover is denk ik een goede tussenoplossing om toch nog van de stoel te kunnen genieten. Mooi toch he, die meubels met ene verhaal en verleden.
  Groetjes, Janina

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram