Ik brei met periodes en eigenlijk enkel sjaals. Ik leerde het natuurlijk op de lagere school en nadien breide ik jaren niet. Op kot wilde ik weer breien, dus vroeg mijn moeder om raad. Zij zette mijn steken op en legde mij (opnieuw) uit hoe het moest. Zij zette op het einde alles af en zette eventueel een nieuwe priem op. Dan breide ik weer even niet en vergat ik weer hoe het exact moest, dus klopte ik opnieuw bij mijn moeder aan. Zo gaat dat nu al verschillende jaren op en af. Zij leerde mij al een keer of vijf breien, denk ik. Intussen, met al die tutorials op YouTube, kan ik het natuurlijk volledig zelf proberen, maar eigenlijk vind ik de traditie wel fijn. Mijn moeder zet op, legt mij alles nog eens uit en werkt af.

Het laatste half jaar nam ik de breinaalden weer op en breide drie cirkelsjaals.

sjaals

De twee linkse sjaals zijn gewoon rechte steken, de meest rechtse sjaal is de rijstkorrelsteek. Simpele patronen, handig voor een eeuwige beginner als ik.

Ik denk dat ik een van de sjaals cadeau ga doen. Welke sjaal zou het beste passen voor een zomertype?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!