Breisels


Ik brei met periodes en eigenlijk enkel sjaals. Ik leerde het natuurlijk op de lagere school en nadien breide ik jaren niet. Op kot wilde ik weer breien, dus vroeg mijn moeder om raad. Zij zette mijn steken op en legde mij (opnieuw) uit hoe het moest. Zij zette op het einde alles af en zette eventueel een nieuwe priem op. Dan breide ik weer even niet en vergat ik weer hoe het exact moest, dus klopte ik opnieuw bij mijn moeder aan. Zo gaat dat nu al verschillende jaren op en af. Zij leerde mij al een keer of vijf breien, denk ik. Intussen, met al die tutorials op YouTube, kan ik het natuurlijk volledig zelf proberen, maar eigenlijk vind ik de traditie wel fijn. Mijn moeder zet op, legt mij alles nog eens uit en werkt af.

Het laatste half jaar nam ik de breinaalden weer op en breide drie cirkelsjaals.

sjaals

De twee linkse sjaals zijn gewoon rechte steken, de meest rechtse sjaal is de rijstkorrelsteek. Simpele patronen, handig voor een eeuwige beginner als ik.

Ik denk dat ik een van de sjaals cadeau ga doen. Welke sjaal zou het beste passen voor een zomertype?

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

5 Comments

 • Lelie // A Bouquet of Buttons
  December 15, 2013 at 4:12 pm

  de eerste denk ik. Mooie sjaaltjes )

 • irisvanloon
  December 16, 2013 at 10:10 am

  De blauwe!

 • Lies
  December 17, 2013 at 1:15 pm

  Zeker en vast de eerste, ik leerde net breien, moet dit ook ns proberen, ze zijn tof!

 • Evi
  December 21, 2013 at 1:04 pm

  Oh, ik vind die alledrie heel mooi! Gewoon veel afwisselen dus 😀

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram