Kelly van KellyJade nomineerde mij voor een Liebster Award. Dankjewel daarvoor, Kelly!

De regels

liebster-blog-award1

 

11 feitjes over mij

1. Ik ben een grote (1m83), dat heeft voor- en nadelen, maar ik zie vooral de voordelen. Toch sinds ik een grote vriend (2m03) heb gevonden.

2. Ik eet m&m’s (liefst met pindanoten) meestal op kleur.

3. Ik leerde mijn vriend kennen dankzij het grootste relatiebureau van Vlaanderen: de Chiro.

4. Ik ben een bezige bij, maar kan ook geweldig goed lui zijn.

5. Ik ben een moeilijke eter. Dank aan lilith om een lans te breken voor de moeilijke eter.

6. Ik kan af en toe geweldige onzin verkopen, maar besef dat pas als de woorden al uit mijn mond zijn en het dus te laat is.

7. Mijn ouders zijn (waren) allebei leerkracht. Ook dat heeft voor- en nadelen. 🙂

8. Ik ben bewust geen leerkracht geworden, maar heb toch met onderwijs te maken en hanteer een rode pen op het werk. Ik werk namelijk als redactieassistente bij een educatieve uitgeverij.

9. Ik heb naam die je niet vaak hoort. Dat is soms vervelend (mensen noemen mij vaak Gerlinde of schrijven Gerilde, ik moet ook altijd mijn naam spellen), maar niet de grootste ramp. Toch ben ik er blij mee; ik vind dat die naam goed bij mij past: een beetje ouderwets, maar toch uniek.

10. Ik doe de dingen graag anders, maar wil tegelijkertijd toch niet te hard opvallen.

11. Mijn vriend en ik hebben ieder een kat. Jip is de mijne, Hobbes de zijne. Mensen die ons kennen, weten waarom. 🙂

 

11 vragen die mij gesteld werden

1. Heb je een droom die je al meermaals hebt gedroomd en je je nog herinnert? Zo ja, welke?

Als kind zag ik The Gremlins net iets te jong, waardoor ik daar toch een paar maanden regelmatig een nachtmerrie over had. Dat is gelukkig wel gestopt na die enkele maanden. Echt een oude film trouwens, als ik die trailer terugzie. 🙂


2. Welk optreden/toneel/film/cabaret was het beste dat je tot nu toe hebt gezien?

Moeilijk, wegens te veel keuze, maar ik doe een poging. Optreden: dEUS op Werchter 2002. Herinner je je de clip nog van Nothing really ends, met de dolfijnen? Op Werchter toonden ze tijdens dat nummer een ander filmpje met een dolfijn die door een hoepel moest/wilde springen, maar dat lukte niet (dat springen, he). Toen het na de vierde keer ofzo wel lukte, hoorde je een ‘Ooooh’ over heel de wei. Kippenvel. Toneel: een stuk dat ik in theater De Zuidpool heb gezien, in 2008 of 2009. De titel ken ik niet meer, maar het thema was nogal stevig en herkenbaar en dat kwam aan op dat moment. Film: ik blijf fan van Fight Club, omdat er zoveel meer inzit dan je op het eerste moment ziet. Verder ook fan van Eternal Sunshine of the Spotless Mind, omdat het verhaal mij zo kon meevoeren, iets wat ik niet gemakkelijk voorheb. Cabaret: Michael Van Peel overleeft 2012 & 2013, dat zal een jaarlijkse traditie worden, denk ik. 🙂


3. Zonder welke muziek kan jij niet leven?

Moeilijk, want muziek hang zo af van sferen en buien. Om in de zetel te hangen: Live en R.E.M., om op te fietsen: Stromae, om mee te zingen: Kommil foo en Lais, automuziek op vakantie: CPeX …


4. Welke kleur overheerst in jouw kleerkast en is dat bewust?

Blauw! Ik ben vooral fan van kobaltblauw, maar heb veel verschillende tinten (donker)blauw in mijn kleerkast. Is dat bewust? Ja en nee, ik ben een wintertype, dus die kleur staat mij ook gewoon goed.


5. Welk seizoen is jouw favoriete seizoen en waarom?

Hoewel de meeste seizoenen mij wel kunnen bekoren (behalve als het heelder dagen regent), ben ik vooral fan van de zomer. Misschien omdat ik in de zomer ben geboren? De zon heeft alleszins een geweldig effect op mij, ik word er instant goedgezind van. Maar té warm is ook niet goed voor mij, hoor, geen strandvakanties hier alleszins.


6. Heb jij een vast ochtendritueel? Wat houdt dat dan in?

Niets speciaals, nee. Behalve dan misschien mijn mails en Bloglovin’ checken voor ik vertrek, wat eigenlijk kostbare bedtijd inneemt …


7. Welke sport doe je of zou je graag willen doen?

Ik fiets en wandel veel (ik ga vaak met de fiets naar het werk en mijn vriend traint voor de Dodentocht, ik ga niet meedoen, maar train wel mee) en woensdag is mijn vaste avond step aerobics. BBB zou wel nuttig zijn, maar lukt niet vaak.


8. Heb jij al één van de 7 wereldwonderen gezien? Zoja, welk(e)? Zo neen, welk zou je het liefst willen zien? (indien je twijfelt, hier (klik) vind je de lijst!)

Dank voor de link. 🙂 Jawel, het colosseum, op eindejaarsreis. Voorlopig wil ik vooral Europa zien, dus een volgend wereldwonder staat niet meteen op de lijst, maar misschien ooit, wie weet.


9. Heb je zussen of broers?

Ik heb een broer en twee zussen, allemaal ouder. Ik ben dus het verwend nest, ja.


10. Wat is het meest gekoesterde juweel dat je bezit? Foto?

Toch wel de oorbellen die ik kreeg van mijn vriend. Hij liet ze speciaal maken voor mijn (21ste?) verjaardag, met het oude Chirologo (we zijn dan ook een Chirokoppel). Of anders het setje dat ik zelf maakte voor ons feest. In de stijl van deze, met een stempel die we kochten op citytrip in Parijs.


11. Favoriete plaats in het huis? Foto?

Mijn atelier, al is die net iets minder aantrekkelijk sinds Jip zijn kattenbak daar staat (en gebruikt wordt). Geen foto, nee, veel te rommelig.

11 vragen voor de volgenden

1. Heb je huisdieren?

2. Heb je een tatoeage? Zou je er ooit een willen laten zetten?

3. Wat is je mooiste herinnering?

4. Wat is je lievelingseten?

5. Wat is je grootste droom?

6. Wat is je favoriete quote?

7. Wie is je favoriete acteur?

8. Wie is de liefste van de hele wereld?

9. Hoe zou je jezelf omschrijven?

10. Wat was je laatste reisbestemming?

11. Probeer je ecologisch te leven? Zoja, hoe?

Wie mag al deze fijne vragen beantwoorden? Ik nomineer graag:

Iriseen roosje in een doosjeflowersandfeathersjuffrouw groenMademoiselle Fresita Petrol and Mint*Juffertje in het Groen*

(Ik kan wel tellen tot 11, hoor, ik volg blijkbaar gewoon nogal veel blogs met meer dan 200 volgers …)

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!