Bij Kathleen vond ik een leuk lijstje: vijftien dingen die niemand vraagt. Ik vind de vragen zo tof dat ik ze zelf ook even beantwoord.

 1. Slaap je met de deuren van je kledingkast open of dicht?
  Dicht. Ik ben niet de meest opgeruimde, maar kastdeuren moeten dicht zijn van mij, waarschijnlijk een licht autistisch trekje? Of het gevolg van onze kat die graag in kasten kruipt om dan overal kattenhaar achter te laten? Op het werk laten sommige mensen al eens de kastdeuren in de koffiehoek open staan, of het ‘deksel’ van de scanner omhoog en ik geef toe dat het sterker is dan mezelf: ik doe die toe of naar beneden. De vaatwas daarentegen mag van mij gerust open staan, daar heb ik geen problemen mee. Vreemd? Waarschijnlijk.
 2. Neem je mini flesjes shampoo enzo mee uit hotels?
  Guilty as charged. Voor op verlof enzo. Al zijn ze vaak al op, omdat ik extra graag douche op hotel.
 3. Heb je ooit een straatnaambord gepikt?
  Nope.
 4. Gebruik je to-do-lijstjes?
  In mijn hoofd, ja, maar ik doe niet de moeite om ze op te schrijven. Echt uitgebreid zijn ze niet, dus dat geldt als een ‘nee’, gok ik. Als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik dat ook wel graag uitvoeren, helaas breng ik mijn vriend niet altijd op de hoogte van die plannen en gaat hij niet altijd akkoord. Werkpuntje dus, jawel.
 5. Heb je sproeten?
  Ja, het hele jaar door, enkel op mijn neus. In de zomer zijn het er wel meer dan in de winter.
 6. Heb je weleens in de bosjes geplast?
  Jawel, soms heb je geen keus, zie ook het antwoord op vraag 11.
 7. Hoe groot is je/jullie bed?
  1m60 breed, 2m lang. Zonder achtersponde, want mijn vriend is groter dan 2 meter. 1m60 hebben wij eigenlijk niet nodig. Wij hebben een jaar in een eenpersoonsbed geslapen (eerste kot, met tweepersoonsdons, heel belangrijk) en kruipen nog steeds gezellig dicht bij elkaar. Slecht voor de matras wel, want we krijgen gewoon een put in het midden.
 8. Ben je lui?
  Ja en nee. Ik ben een bezige bij (als ik mijn zin kan doen), maar kan heel lui zijn (als ik geen zin heb om iets te doen).
 9. Is er iets waar je je nu aan irriteert?
  De situatie in Gaza, al is irritatie niet helemaal de juiste omschrijving. Regen als ik op mijn fiets moet kruipen, al is dat niet nu nu natuurlijk.
 10. Kauw je op pennen en potloden?
  Nee.
 11. Heb je bij een jeugdbeweging gezeten toen je kleiner was?
  De Chiro, en enthousiast ook. Ik heb er veel aan gehad (heb er onder andere mijn vriend leren kennen), maar ik zou er nu echt niet meer zo veel tijd in kunnen steken.
 12. Kijk je nog weleens naar tekenfilms?
  Als mijn vriend eens een film wil kijken, is dat meestal het enige wat we allebei willen zien. Of is een animatiefilm geen tekenfilm?
 13. Tel je de treden als je op de trap loopt?
  Vroeger wel, ja, tegenwoordig niet meer.
 14. Dans je weleens als er geen muziek te horen is?
  Soms, enkel als ik echt dolblij ben.
 15. Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet checken?
  Dat moet nog wel lukken, ja, al heb ik geen auto meer.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!