Projectje


Vorig jaar in december besloten we een nieuwe woning te zoeken. Mijn vriend miste ‘t Stad (voor de goede verstaanders: Antwerpen) al langer (wij hebben er samen op kot gezeten), maar ik vond het altijd nogal absurd om verder van mijn werk te gaan wonen. Tot ik mijn auto wegdeed en het bij mij ook harder begon te kriebelen om terug naar Antwerpen te gaan.

De zoektocht begon en bleek niet simpel. Het aanbod is groot in Antwerpen, jawel, maar de vraag ook, zeker in onze prijsklasse. We merkten al snel dat sommige woningen snel verkocht geraakten en we waren er nog niet helemaal uit wat we zelf wilden (en waar). De eerste vereiste was: binnen de Singel en verder liefst niet te ver van een station. Mijn werk ligt al op een kwartier fietsen van het station, mijn woning had ik liever dichter bij de trein.

Tijdens onze zoektocht ontdekten we ook dat we graag een huis met authentieke elementen wilden. Maar: ofwel zijn die te duur, ofwel al verpest, ofwel moet je het dan zelf doen. Het is dat laatste geworden. We waren niet per se van plan zwaar te verbouwen, maar als je dan eindelijk een mooi huis binnen een schappelijke prijsklasse vindt … We hakten de knoop vrij snel door, met dank aan de schoonbroer (die zijn eigen huis verbouwd heeft) en de architecte. Als zij het zagen zitten, wij ook, zoiets …

Maar zeg nu zelf, op zo’n gang en zo’n gevel kan je toch niet anders dan verliefd worden?

gang gevel

Oud-Berchem is het dus geworden, nog net binnen de Singel en vlak bij het station. Een huis waarin we enkele jaren gaan kamperen en dat we terwijl gaan verbouwen. De deuren zijn overal hoog genoeg voor mijn vriend die twee-meter-Ên is en de rest (keuken, badkamer, toilet) maken we gewoon op maat.

Het voorkooprecht (google het gerust, ‘burgertje pesten’ is de korte samenvatting) van ‘t stad is vandaag afgelopen, vanaf nu zijn we dus zeker dat het huis binnenkort van ons is en we een stoflong en stijve spieren kunnen gaan kweken …

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

20 Comments

 • greenwayoflife
  October 13, 2014 at 8:22 pm

  Amai proficiat! Dat mag gevierd worden!
  Ziet er idd mooi uit, die vloer! Veel succes met de verbouwingen!
  Ik ben benieuwd naar de vorderingen 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 13, 2014 at 8:36 pm

   Dank je! Af en toe zal hier wel een update verschijnen, ja. Ik ben zelf benieuwd naar hoe het gaat lopen …

 • fiekefatjerietjes
  October 13, 2014 at 8:36 pm

  prachtige hal!
  en die tegeltjes, mooi 🙂

  • fiekefatjerietjes
   October 13, 2014 at 8:36 pm

   en uiteraard veel plezier met de verbouwingen!

   • gerhilde
    gerhildemaakt
    October 13, 2014 at 8:38 pm

    Dank je! We zijn zelf ook grote fan van de tegeltjes. Ik weet niet of plezier echt het juiste woord gaat zijn, maar kom, we zien wel hoe het loopt … 🙂

    • fiekefatjerietjes
     October 13, 2014 at 8:57 pm

     Plezier, afgewisseld met bloed, zweet en tranen. Ik geef toe dat ik heel blij ben dat onze verhuis dichterbij komt 🙂

 • Annick @ MinnieMie
  October 13, 2014 at 9:29 pm

  Dikke proficiat! Een huis met een enorm potentieel, dat zie je zo! Succes met de verbouwing!!

 • stannel78
  October 14, 2014 at 6:02 am

  Proficiat!!! Het is een huis met eigenheid, heel mooie hal!

 • Sarah
  October 14, 2014 at 8:14 am

  proficiat Gerhilde met zo’n tof huis!!! dat gaat een pareltje worden, dat zie je meteen! alvast heel veel succes en veel geluk met jullie nieuwe woonst!

 • katrien
  October 14, 2014 at 10:21 am

  amai ja op de tegeltjes ben ik ook echt helemaal verliefd 🙂 op bouwen iets minder 🙂 maar jullie gaan dat goed doen 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 14, 2014 at 6:11 pm

   Jullie wonen er al in zeker? Het ergste is al voorbij? 😉

 • elke
  October 21, 2014 at 7:59 pm

  Prachtig huis, proficiat! Ik ben al helemaal verkocht door die tegels en het stucwerk. Het zal even werken worden, maar je zal zo blij zijn met het resultaat!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 21, 2014 at 9:14 pm

   Dank je! Inderdaad, de punten waar we voor gevallen zijn …

 • khadetjes
  October 22, 2014 at 10:08 am

  Oh dat is een huis waar ik ook zoooo zou voor vallen.
  Het lot heeft het voor ons huis jammer genoeg anders beslist, maar de verbouwingen, daar kan ik van meespreken. Ik wens jullie dan ook geen plezier – haha 😉 – maar ik hoop dat jullie zonder al te veel omwegen er jullie droomhuis kunnen van maken!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 23, 2014 at 6:17 pm

   Dank je! Ben wel benieuwd wat we allemaal nog gaan tegenkomen …

 • Annelyse
  October 26, 2014 at 8:39 pm

  ik zie precies het huis van mijn zus … ook in Antwerpen 😉

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 26, 2014 at 8:48 pm

   Grappig. Al komt die gele steen hier wel vaker voor natuurlijk. 🙂 Dan hebben jullie precies zowat dezelfde smaak in huizen, want dat van jullie (wat ik er al van gezien heb op je blog) is ook wat in dezelfde stijl, niet? Ik dacht toch vaak ‘mooi’ als ik een stukje zag.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram