Over projecten. En hoe die al eens kunnen veranderen.


Ik ben iemand die zich graag engageert. Niet per se voor een goed doel, maar ik smijt mij graag in iets, iets waarin ik me kan uiten.

Als kind zat ik in de Chiro. Nadien in de leiding (vijf jaar), waarvan drie als groepsleiding. Daarna ging ik naar het gewest, werd ik gewestleiding (groepsleiding van het gewest), ging ik in de groepsleidingscommissie en werkte ik mee aan het Rakwiboek.

Toen begon ik te werken en verdween Chiro naar de achtergrond. In de plaats kwam www.nieuwsblad.be/kalmthout, waar ik enkele artikeltjes per maand voor schreef. Mijn eerste project waar ik iets mee verdiende, joepie!

Dat bleek niet voldoende – ik kon mij onvoldoende uiten, denk ik – dus verzon ik een nieuw project: Juwelen Gerhilde. Wat begon met een cursus zilverklei, groeide uit tot een minibedrijfje: maken en verkopen van juwelen. Helaas, toen het effectief een bedrijfje werd, was het van de moetens en dat werkt niet goed voor mij. Juwelen Gerhilde begon te slabakken en omdat bedrijfje spelen best wat geld kost, zette ik het stop. Ook omdat er alweer een nieuw project in de maak was: ons huis! Ik kondigde dat hier niet voor niets aan als een projectje.

Intussen is het schrijven voor Het Nieuwsblad ook weggevallen (overname). Ik had het van ver zien aankomen en heb er geen traan om gelaten. Projecten en engagementen mogen veranderen, dat is geen ramp. Voorlopig komen we wel even toe met dat nieuwe projectje.

Ik ben wel benieuwd naar wat mijn volgend project gaat worden, over een paar jaar. Dat zien we dan weer wel, eerst renoveren!

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

4 Comments

 • doragasia
  January 22, 2015 at 10:43 pm

  Dat is wel heel herkenbaar. Ik begin nog maar aan een project en fantaseer al over het volgende 🙂

 • mynameisblonde
  January 24, 2015 at 8:05 pm

  Ik heb ook altijd veel ideeën, begin aan allerlei. Om dan met eits anders verder te gaan en dat eerste nooit meer te bekijken!

 • misssexandthecity
  January 25, 2015 at 4:37 pm

  Wow, dat is pas een houding om trots op te zijn, kan ik nog iets van leren

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram