Ik ben iemand die zich graag engageert. Niet per se voor een goed doel, maar ik smijt mij graag in iets, iets waarin ik me kan uiten.

Als kind zat ik in de Chiro. Nadien in de leiding (vijf jaar), waarvan drie als groepsleiding. Daarna ging ik naar het gewest, werd ik gewestleiding (groepsleiding van het gewest), ging ik in de groepsleidingscommissie en werkte ik mee aan het Rakwiboek.

Toen begon ik te werken en verdween Chiro naar de achtergrond. In de plaats kwam www.nieuwsblad.be/kalmthout, waar ik enkele artikeltjes per maand voor schreef. Mijn eerste project waar ik iets mee verdiende, joepie!

Dat bleek niet voldoende – ik kon mij onvoldoende uiten, denk ik – dus verzon ik een nieuw project: Juwelen Gerhilde. Wat begon met een cursus zilverklei, groeide uit tot een minibedrijfje: maken en verkopen van juwelen. Helaas, toen het effectief een bedrijfje werd, was het van de moetens en dat werkt niet goed voor mij. Juwelen Gerhilde begon te slabakken en omdat bedrijfje spelen best wat geld kost, zette ik het stop. Ook omdat er alweer een nieuw project in de maak was: ons huis! Ik kondigde dat hier niet voor niets aan als een projectje.

Intussen is het schrijven voor Het Nieuwsblad ook weggevallen (overname). Ik had het van ver zien aankomen en heb er geen traan om gelaten. Projecten en engagementen mogen veranderen, dat is geen ramp. Voorlopig komen we wel even toe met dat nieuwe projectje.

Ik ben wel benieuwd naar wat mijn volgend project gaat worden, over een paar jaar. Dat zien we dan weer wel, eerst renoveren!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!