30 voor 30: maand 6


30 voor 30 gerhildemaakt.wordpress.com

1. 1000 km fietsen
Tussenstand: 891 km.
2. 12 nieuwe horecazaken bezoeken
Tussenstand: De Burgerij aan het Eilandje – den Angelus in Prosperpolder – Paviljoen ‘t Schor in HulstBar Attak in Borgerhout Kandinsky in Kapellen ‘t Antwaerps Bierhuiske – Cantaloop in Berchem Brel in Oud-Berchem – Mosselino in Schoten Bar’rique in Berchem Den Bosduin in Kalmthout
3. naar een theatervoorstelling gaan
4. de landsgrenzen verlaten
5. mijn 200ste blogbericht posten (dit bericht is nummer 110)
Tussenstand: Dit is bericht nummer 159.
6. op gewicht blijven (of zakken)
7. 5 dingen flocken
8. maximaal 5 nieuwe kledingstukken kopen (sokken en ondergoed niet meegerekend)
Tussenstand: een winterjas met kap, een broek
9. op citytrip gaan in eigen land
10. de gang schilderen in onze huidige woning (na de verhuis, voor de volgende eigenaars)
Mijn zus en haar man hebben onze vorige woning gekocht. Ik wilde de gang nog schilderen, omdat die een opfrissende laag nodig had en dat leek logischer na alle verhuizen. Intussen heeft de gang (en traphal) een nieuwe laag verf gekregen (wit, zoals het al was). Mijn schoonbroer had alles al afgeplakt (scheelt enorm in tijd) en hij hielp met schilderen, net als mijn schoonmoeder. Vele handen maken het werk licht, waardoor we op een paar uur tijd alles konden doen. Dank aan de schoonbroer en schoonmoeder!
11. op uitstap gaan met de nichtjes
12. 12 boeken lezen
Slaughterhouse-Five van Kurt Vonnegut – I Could Pee on This. And Other Poems by Cats van Francesco Marciuliano – Denken aan Bruce Kennedy van Herman Koch – Het Rosie Project van Graeme Simsion  Schokgolven van Jonathan Franzen  Eten met Emma van Herman Koch  Als een vrouw ouder wordt van J.M. Coetzee – The Cement Garden van Ian McEwan – De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson – Sweeth Tooth van Ian McEwan – Oefeningen in waarheid van Paul Auster – De lieve vrede van Geertje Kindermans
13. deelnemen aan 1 kerstmarkt en 3 gewone marktjes
14. 12 items van mijn Pinterestbord zoetigheid maken
Tussenstand: pannenkoekenmuffins – witte chocolade met cranberry
15. 3 items van mijn Pinterestbord DIY maken
16. 6 items van mijn Pinterestbord kokeneteken maken
Tussenstand: bladerdeeg met ei – bloemkoolpureeovenfrietjes van zoete aardappelgemarineerde gebakken tofu geroosterde pompoensoep  Mexicaanse lasagne
17. een fotoalbum maken van ons feest
18. deelnemen aan Secret Santa
19. een dierentuin bezoeken die ik nog niet bezocht heb
20. naar een comedian gaan kijken
We gingen naar Michael Van Peel kijken in Kadans in Wuustwezel. Voor hem praktisch een thuismatch, want hij is afkomstig van buurgemeente Kalmthout (en ik ook, dus dan is een thuismatch extra tof). Aanrader! 
21. véél bezetsel afsteken
22. deelnemen aan een kledingruil
23. naar de sauna/hamam gaan
24. een week overleven zonder chocolade
Dit leek mij een van de moeilijkere puntjes, maar ik kan het doorstrepen, het is dus gelukt! Misschien logisch ook, in de maand van de goede voornemens. Op een dinsdag besefte ik plots dat ik de dag ervoor geen chocolade had gegeten. Het ideale moment dus voor een chocoladevrije week. Voorzorgen werden genomen om die week verder te kunnen zetten en dat ging vlot (het was natuurlijk enkel een chocoladevrije week, geen suikervrije of vetvrije week). Twee moeilijke momenten: donderdagmorgen bleek mijn trein afgeschaft en om de tijd te doden, wilde ik uit gewoonte een warme chocolademelk halen en zondagavond waren we op bezoek bij de schoonmoeder en de schoonzus had lekkere koekjes gemaakt. Die laatste dag hield ik liever nog vol, dus ik smikkelde ze maandag op (lekker!). Verder was ik wel heel blij dat er op het werk niet gedeeld werd. Het was nuttig om de oefening eens te maken en bleek niet eens zo heel moeilijk. Een suikervrije maand inlassen lijkt me wel nuttiger, maar ook een pak moeilijker.
25. naar de cinema gaan
26. 100 items weggooien/weggeven
27. verhuizen naar onze nieuwe woning
28. gaan wandelen op de Kalmthoutse Heide
29. zomaar een cadeautje kopen voor mijn vriend
30. een dagje weg met vriendin S.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

30 voor 30: maand 12

30 voor 30: maand 11

30 voor 30: maand 10

6 Comments

 • Le petit requin
  January 28, 2015 at 2:59 pm

  Amai, dat fietsen blijft goed vooruitgaan seg! In het algemeen ben je heel goed bezig vind ik en al helemaal wetende dat je aan het verbouwen bent en last hebt van je voet!
  Die week zonder chocolade zou ik beter ook eens inlassen; niet dat ik zo’n massa’s eet, maar ik haal toch ook niet zomaar een week zonder. En dat terwijl ik mij heb voorgenomen om dit jaar eens een volledige suikervrije maand in te lassen…Volledig niet passende in dat voornemen zien die pannenkoekenmuffins er trouwens wel het proberen waard uit! 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   January 28, 2015 at 6:54 pm

   Ik fiets iedere dag een stukje naar mijn werk, dat helpt. 🙂 Inderdaad, het gaat goed, ik ben content!

 • meisje
  January 28, 2015 at 9:09 pm

  Amai, heel goed bezig! Je hebt nog een half jaar te gaan en je hebt precies al het grootste deel kunnen verwezenlijken. Het ziet er goed uit 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   January 28, 2015 at 9:31 pm

   Inderdaad! De laatste zijn natuurlijk de moeilijkste … Ik vrees vooral voor puntje 6 eigenlijk. De verstuikte voeten hebben niet echt geholpen …

 • frevanoers
  January 28, 2015 at 11:01 pm

  Voor #3 moet je gewoon nog wachten tot eind maart 😉

  En met #23 kan ik misschien nog wel helpen…

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   January 29, 2015 at 6:55 am

   Inderdaad. 🙂 De bon voor #23 ligt al klaar, nu nog tijd nemen.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram