30 voor 30 gerhildemaakt.wordpress.com

1. 1000 km fietsen
Tussenstand: 891 km.
2. 12 nieuwe horecazaken bezoeken
Tussenstand: De Burgerij aan het Eilandje – den Angelus in Prosperpolder – Paviljoen ‘t Schor in HulstBar Attak in Borgerhout Kandinsky in Kapellen ‘t Antwaerps Bierhuiske – Cantaloop in Berchem Brel in Oud-Berchem – Mosselino in Schoten Bar’rique in Berchem Den Bosduin in Kalmthout
3. naar een theatervoorstelling gaan
4. de landsgrenzen verlaten
5. mijn 200ste blogbericht posten (dit bericht is nummer 110)
Tussenstand: Dit is bericht nummer 159.
6. op gewicht blijven (of zakken)
7. 5 dingen flocken
8. maximaal 5 nieuwe kledingstukken kopen (sokken en ondergoed niet meegerekend)
Tussenstand: een winterjas met kap, een broek
9. op citytrip gaan in eigen land
10. de gang schilderen in onze huidige woning (na de verhuis, voor de volgende eigenaars)
Mijn zus en haar man hebben onze vorige woning gekocht. Ik wilde de gang nog schilderen, omdat die een opfrissende laag nodig had en dat leek logischer na alle verhuizen. Intussen heeft de gang (en traphal) een nieuwe laag verf gekregen (wit, zoals het al was). Mijn schoonbroer had alles al afgeplakt (scheelt enorm in tijd) en hij hielp met schilderen, net als mijn schoonmoeder. Vele handen maken het werk licht, waardoor we op een paar uur tijd alles konden doen. Dank aan de schoonbroer en schoonmoeder!
11. op uitstap gaan met de nichtjes
12. 12 boeken lezen
Slaughterhouse-Five van Kurt Vonnegut – I Could Pee on This. And Other Poems by Cats van Francesco Marciuliano – Denken aan Bruce Kennedy van Herman Koch – Het Rosie Project van Graeme Simsion  Schokgolven van Jonathan Franzen  Eten met Emma van Herman Koch  Als een vrouw ouder wordt van J.M. Coetzee – The Cement Garden van Ian McEwan – De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson – Sweeth Tooth van Ian McEwan – Oefeningen in waarheid van Paul Auster – De lieve vrede van Geertje Kindermans
13. deelnemen aan 1 kerstmarkt en 3 gewone marktjes
14. 12 items van mijn Pinterestbord zoetigheid maken
Tussenstand: pannenkoekenmuffins – witte chocolade met cranberry
15. 3 items van mijn Pinterestbord DIY maken
16. 6 items van mijn Pinterestbord kokeneteken maken
Tussenstand: bladerdeeg met ei – bloemkoolpureeovenfrietjes van zoete aardappelgemarineerde gebakken tofu geroosterde pompoensoep  Mexicaanse lasagne
17. een fotoalbum maken van ons feest
18. deelnemen aan Secret Santa
19. een dierentuin bezoeken die ik nog niet bezocht heb
20. naar een comedian gaan kijken
We gingen naar Michael Van Peel kijken in Kadans in Wuustwezel. Voor hem praktisch een thuismatch, want hij is afkomstig van buurgemeente Kalmthout (en ik ook, dus dan is een thuismatch extra tof). Aanrader! 
21. véél bezetsel afsteken
22. deelnemen aan een kledingruil
23. naar de sauna/hamam gaan
24. een week overleven zonder chocolade
Dit leek mij een van de moeilijkere puntjes, maar ik kan het doorstrepen, het is dus gelukt! Misschien logisch ook, in de maand van de goede voornemens. Op een dinsdag besefte ik plots dat ik de dag ervoor geen chocolade had gegeten. Het ideale moment dus voor een chocoladevrije week. Voorzorgen werden genomen om die week verder te kunnen zetten en dat ging vlot (het was natuurlijk enkel een chocoladevrije week, geen suikervrije of vetvrije week). Twee moeilijke momenten: donderdagmorgen bleek mijn trein afgeschaft en om de tijd te doden, wilde ik uit gewoonte een warme chocolademelk halen en zondagavond waren we op bezoek bij de schoonmoeder en de schoonzus had lekkere koekjes gemaakt. Die laatste dag hield ik liever nog vol, dus ik smikkelde ze maandag op (lekker!). Verder was ik wel heel blij dat er op het werk niet gedeeld werd. Het was nuttig om de oefening eens te maken en bleek niet eens zo heel moeilijk. Een suikervrije maand inlassen lijkt me wel nuttiger, maar ook een pak moeilijker.
25. naar de cinema gaan
26. 100 items weggooien/weggeven
27. verhuizen naar onze nieuwe woning
28. gaan wandelen op de Kalmthoutse Heide
29. zomaar een cadeautje kopen voor mijn vriend
30. een dagje weg met vriendin S.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!