Voor project #boostyourpositivity was de opdracht deze week om je shortcuts of life hacks te delen. Euhm, life hacks? Mijn eerste idee was: heb ik die wel? Ik heb geen kinderen, mijn leven is dus vrij rustig ten opzichte van dat van moeders. Ja, ik werk fulltime, ja, wij zijn aan het verbouwen, maar verder? Mijn vriend en ik zijn allebei nogal impulsief en niet erg strict. Wij hoeven niet per se op een bepaald uur te eten of te gaan slapen. Lukt iets vandaag niet, dan doen we het morgen wel. Onze levens zijn niet supergeorganiseerd dus ik dacht dat ik niets te delen had.

Tot ik anderen over het onderwerp zag schrijven. Toen kwam er toch een beetje inspiratie. Dus, hierbij mijn shortcuts/life hacks, for what it’s worth.

* Leve de diepvries! Ik schreef er eerder al over. In onze diepvries steken groenten, (nep)vlees, puree en patatjes, restjes eten en pizza’s. Handig om snel eten op tafel te krijgen, je moet minder naar de winkel, je moet geen tijd steken in groentjes kuisen, je moet minder eten weggooien en je hebt minder afval. Ah ja, en meer tijd natuurlijk.
* Leve de rijstkoker van Tupperware! Water erin, bouillonblokje erin, rijst of pasta erbij (het is niet omdat ze dat een rijstkoker noemen dat je daar geen pasta in kan klaarmaken) en in de microgolf! Je hoeft er niet meer in te staan roeren en er kan niets overkoken. Superhandig! Helaas heeft onze microgolf zijn kuren en kunnen we onze rijstkoker nu even niet gebruiken, maar in onze nieuwe keuken (ooit) gaan we die zeker opnieuw gebruiken.
* Leve de waterkoker! Omdat we de rijstkoker nu niet kunnen gebruiken, pas ik al even de truc toe die Kathleen ook gaf: zet een centimeter of twee water in je kookpot op het vuur en giet de rest van het water in je waterkoker. Het water in de kookpot en de waterkoker kookt ongeveer gelijktijdig, dus gewoon bij elkaar gieten en je eten erin gooien.
* Leve de poetsvrouw! Door de verbouwing hebben we er nu geen, maar eens ons huis wat verder in orde zal zijn, zoeken we een nieuwe. Niet voor elke week, maar om de week een paar uur kan al veel werk verlichten en frustratie vermijden.
* Kies ‘s avonds al wat je de volgende dag gaat aandoen. Ik leg het niet klaar, maar denk er wel al even over na. Scheelt een hoop tijd ‘s morgens.
* Koop niet te veel kleren. Wij hebben momenteel geen kleerkasten, maar houden onze kleren bij in curverboxen (verbouwingen, jawel). Akkoord, ik draag vrij vaak hetzelfde, maar als je altijd een beetje anders combineert, valt dat heus niet zo op. Meer rust in je hoofd en in je portemonnee.
* Gooi je vuile kleren meteen in de wasmand. Niet ergens verzamelen en dat later doen, gewoon meteen. Hopla!
* Een tip om eenlingen te vermijden bij je sokken: steek je sokken enkel per paar in de wasmachine of, zoals mijn vriend gelukkig doet: bind je sokken even bij elkaar in de wasmand. Gewoon op elkaar leggen en een randje opvouwen. Sinds hij dat doet, heeft hij bijna geen eenzame sokken meer.
* Strijk niet alles. Sommige dingen moet je wel strijken, maar bij veel kleren zie je het maar amper als het gestreken is. Hang je was dus mooi op om te drogen en vouw de was nadien mooi op, dat scheelt weer wat tijd en moeite. Keukenhanddoeken strijk ik persoonlijk wel (al moet ik toegeven dat mijn schoonmoeder dat vooral doet momenteel), om alle bacteriën zeker te doden.

Heb jij nog life hacks/shortcuts? Alle tips zijn welkom hier!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!