Gameverslaafd?


Ik vrees dat ik een aanleg heb voor verslavingen. Mijn gewicht maakt dat duidelijk (na mijn strenge dieet ben ik gewoon volledig hervallen, helaas), maar ook mijn gedrag. Netflix bleek nogal gevaarlijk voor mij. Ik heb de neiging om series meteen te verslinden. Zo heb ik al Call the Midwife en The Paradise verslonden, telkens op een paar weken. Ik kijk er gelukkig telkens maar één tegelijk.

De spelletjes op mijn gsm blijken ook telkens korte, maar intense verslavinkjes te zijn. Ik ben nooit een echte gamer geweest, maar hou wel van korte, simpele spelletjes zoals Tetris, Mijnenveger en Vier op een rij. Die laatste twee heb ik dan ook op mijn gsm, net als Sudoku en Woordenzoeker. Die simpele spelletjes speel ik graag tussendoor, maar als er een nieuw spelletje komt, vergeet ik de oude meestal nogal snel. Vorige zomer ontdekte ik Wordfeud en was ik al snel iedereen aan het aansporen om dat ook te spelen, want je spelplezier hangt natuurlijk af van andere mensen.

Mijn broer stuurde mij trouwens ooit een mail met als onderwerp ‘Echt dus hé’ en in de mail enkel volgende afbeelding.

Wordfeud idioten http://gerhildemaakt.wordpress.comIntussen ontdekte in Candy Crush Saga. Ik kende het natuurlijk al langer (vooral van die vervelende uitnodigingen via Facebook van mensen met wie je verder eigenlijk geen contact meer hebt) en het leek mij maar niets. Toen mijn vriend het begon te spelen, lachte ik hem (niet zo) stiekem uit, want: roos en voor bakvissen. Toen installeerde ik het zelf en tegenwoordig zit ik regelmatig mijn gsm te controleren om te zien of ik al een nieuw leven heb (ik weiger te betalen, ja). Mijn treinrit ‘s morgens bestaat niet meer uit het lezen van de Humo (te vaak tetterende mensen om mij te kunnen concentreren op een interview ook), maar steeds vaker uit Candy Crush Sage en Candy Crush Soda Saga, al vind ik die laatste minder tof.

Ken jij nog een leuk spel voor op je gsm? Binnenkort ben ik Candy Crush waarschijnlijk ook beu …

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

13 Comments

 • frevanoers
  March 13, 2015 at 9:50 pm

  2048?

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   March 13, 2015 at 10:01 pm

   Juist, Stijn is daar ook even intens mee bezig geweest. Goeie tip!

   • frevanoers
    March 22, 2015 at 12:07 pm

    Ik zag gisteren iemand Jelly Jump of zo spelen, dat lijkt me ook nog wel verslavend 😛

 • loesjezaakjes
  March 13, 2015 at 11:09 pm

  Board Rush en de slimste mens speel ik ook op de GSM, ik wil gerust wordfeuden?

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   March 14, 2015 at 8:53 am

   De slimste mens heb ik al vaker gehoord, Board Rush ken ik niet. Dank voor de tips en de Wordfeuduitnodiging! 🙂

 • Myriam
  March 14, 2015 at 11:16 pm

  Nope sorry, kan je hier niet bij verder helpen. Ik heb geen Facebook, noch een smartphone en ben dus helemaal (bewust) een leek op dat gebied. 🙂

 • Selma
  March 15, 2015 at 8:47 am

  Candycrush speelde ik eerst ook. Nu gelukkig weer zat hahaha. Het houdt me alleen maar af van andere leuke dingen: naaien, breien, bloggen en lezen.

 • Dietemiet
  March 15, 2015 at 3:44 pm

  Ruzzle is ook behoorlijk verslavend!

 • Sandy
  March 16, 2015 at 10:50 am

  ‘Pig and dragon’, ‘Farm Heroes saga’ en ‘papa pear’… Hier ook een verslaafde 😛

 • Le petit requin
  March 16, 2015 at 1:23 pm

  Ik heb zelf geen smartphone, maar af en toe palm ik die van mijn vriend wel eens in en speel daar dan de spelletjes op die hij gedownload heeft. Een paar leuke waren 2048, Fall (ofzoiets) en QuizUp, al speel ik er momenteel eigenlijk geen enkel meer van. Dat gaat hier zo’n beetje in vlagen 🙂

 • mademoiselle fresita
  March 16, 2015 at 9:32 pm

  hier ook een verslavings-vatbare. Vandaar dat ik ver weg blijf van spelletjes op de gsm en van televisie 🙂 Mocht het in de weken na mijn bevalling in juli vreselijk slecht weer zijn (wat ik uiteraard niet hoop) overweeg ik wel om één maandje Netflix te nemen – die call the midwife lijkt me dan wel toepasselijk 🙂 Maar uiteraard hoop ik toch wel op zon.

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   March 16, 2015 at 10:01 pm

   We krijgen een geweldige zomer, zodat je veel kan gaan wandelen met Jackie en haar zusje. Hoop doet leven, he!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram