www.villalies.blogspot.be/p/fairwear-friday.htmlToen Fair Wear Friday vorig jaar gelanceerd werd (door Lies, Kelly en Leen), vond ik het meteen een goed concept. Schrijven over ‘schone’ kleding, dat mag al eens in de verf gezet worden van mij. Maar outfitposts? Leuk om te zien op een ander, maar echt mijn ding niet. Dus deed ik er niets mee, maar onlangs begon het toch te kriebelen en vroeg ik aan Lies of ik ook zonder outfitposts mee mocht doen. Gewoon schrijven over mijn zoektocht naar faire en ecologische kledij en jawel, het mocht!

Momenteel koop ik zo weinig mogelijk nieuwe kleding (zie puntje 8 in deze lijst), behalve dan ondergoed en sokken. Tot mijn dertigste verjaardag zal het dus vooral over faire sokken gaan in deze rubriek, maar da’s geen ramp. Toch?

Mijn zoektocht naar faire sokken begon bij Today is a good day, een faire en ecologische kledingwinkel (vestigingen in Antwerpen en Gent en een webshop). Ze hebben daar sokken van Braintree (bamboe en organisch katoen).

BRAINTREE
Het merk Braintree startte halverwege de jaren 90 met de productie van ‘feel-good fashion’: kwaliteitsvolle kleding op een duurzame en ethische manier geproduceerd. Van oorsprong is Braintree een Australisch merk, maar tegenwoordig is het hoofdkantoor gevestigd in Londen.
FAIR & ECO
Braintree staat bekend om het draagcomfort van hun kleding. Zij gebruiken in hun collecties natuurlijke materialen, zoals bamboe, hennep, organisch katoen, rayon (kunstzijde uit boomcellulose), wol en gerecycleerd polyester. Vooral de ‘super socks’ zijn geliefd onder ecoshoppers.
Helaas, de vrouwensokken gaan maar tot maat 40 en ik heb overzetboten in maat 42. Bij maat 41 zou ik nog durven twijfelen om de vrouwensokken te nemen, maar nu leek het mij verstandiger om voor de mannensokken te gaan. En och, sokken zijn sokken wat mij betreft.Dus, eens de mannensokken opnieuw binnen waren (het duurde even, maar ze hielden mij goed op de hoogte via mail), ging ik een kijkje nemen in de winkel in Antwerpen.

Fair Wear Friday

 

Fair Wear Friday

De winkel is sowieso leuk ingericht, maar de gewone kleding heb ik toch wat links laten liggen, die zal ik wel eens komen bekijken na mijn dertigste verjaardag.

Ik vond sokken.

Fair Wear Friday

Veel sokken.

Fair Wear Friday

Uiteindelijk kocht ik twee paar. Ze zijn wat duurder dan gewone sokken (6,50 euro per paar), maar ze zitten echt geweldig. Ze blijven goed op, zijn superzacht en komen ook goed uit de was (niet gekreukt dus ofzo). Die ga ik nog kopen!

Fair Wear Friday Braintree

Fair Wear Friday BraintreeZeg nu zelf: behalve de maat, hoeven die toch niet per se als mannensokken gecatalogiseerd te worden, he? De verkoopster dacht er trouwens zelf ook zo over: ze vond het jammer dat ze maar een 39 had, want ze vond de mannenmodellen toffer.

 

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!