Ik fiets iedere werkdag tussen station en werk en met ons Belgisch klimaat heb ik dan graag een jas die mij beschermt tegen mogelijke regen en die modieus genoeg is om iedere dag te dragen, want gelukkig regent het meestal niet op de momenten dat ik fiets.

Voor de winter kocht ik een dikke, iets langere jas met kap, maar nu het zonnetje vaker komt piepen en de temperaturen stijgen, ging ik op zoek naar een lichtere jas. Ik wilde graag een trenchcoat (klassieker die ik dus langer kan dragen) met kap/capuchon (handig bij regenweer).

Een zoektocht op internet bracht mij bij een Nederlandse webshop: HappyRainyDays. Ze hebben er echte fietsregenjassen (waar ik eerder iets over las bij Isabel). Dat vind ik een heel handig concept (je hebt geen regenbroek meer nodig, want je jas komt over je knieën en ja, je kan ermee fietsen), maar ik was toch vooral op zoek naar een jas die iets minder overkomt als een echte regenjas. En ik zat met die trenchcoat in mijn hoofd, ah ja.

De keuze is echt uitgebreid op de site, maar ik zocht vooral een klassieker met moderne twist, dus koos ik voor volgende jas.

happyrainydays.nl

Op mijn scherm leek die heel donkerblauw met een beetje een petroltint erin. Toen ik de regenjas aankreeg, bleek die echter saai marineblauw te zijn. Zeer klassiek, ja, maar ik zocht iets met een twist.

Is de jas op jouw scherm trouwens marineblauw of met een petroltint?

Alleszins, ik besloot de jas dan maar te ruilen (jammer voor de extra verzending, want de maat was wel goed) en ging voor volgende jas.

happyrainydays.nl

 

Met kap.

happyrainydays.nl

Koningsblauw! Iets feller, maar vooral ook minder saai.

De jas is echt voorzien op bewegen in de regen. Je kan de mouwen iets strakker zetten en de kraag hoog sluiten om inregenen te voorkomen. Het is ook wel een echte regenjas (je hoort het stofje schuren als je beweegt), maar een regenjas die je toch ook gewoon kan dragen. Vind ik toch.

Ik hoop alleen dat de kap niet afwaait als ik moet fietsen in de regen, maar dat heb ik — gelukkig — nog niet kunnen testen.

HappyRainyDays is niet op de hoogte van deze blogpost.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!