HappyRainyDays!


Ik fiets iedere werkdag tussen station en werk en met ons Belgisch klimaat heb ik dan graag een jas die mij beschermt tegen mogelijke regen en die modieus genoeg is om iedere dag te dragen, want gelukkig regent het meestal niet op de momenten dat ik fiets.

Voor de winter kocht ik een dikke, iets langere jas met kap, maar nu het zonnetje vaker komt piepen en de temperaturen stijgen, ging ik op zoek naar een lichtere jas. Ik wilde graag een trenchcoat (klassieker die ik dus langer kan dragen) met kap/capuchon (handig bij regenweer).

Een zoektocht op internet bracht mij bij een Nederlandse webshop: HappyRainyDays. Ze hebben er echte fietsregenjassen (waar ik eerder iets over las bij Isabel). Dat vind ik een heel handig concept (je hebt geen regenbroek meer nodig, want je jas komt over je knieën en ja, je kan ermee fietsen), maar ik was toch vooral op zoek naar een jas die iets minder overkomt als een echte regenjas. En ik zat met die trenchcoat in mijn hoofd, ah ja.

De keuze is echt uitgebreid op de site, maar ik zocht vooral een klassieker met moderne twist, dus koos ik voor volgende jas.

happyrainydays.nl

Op mijn scherm leek die heel donkerblauw met een beetje een petroltint erin. Toen ik de regenjas aankreeg, bleek die echter saai marineblauw te zijn. Zeer klassiek, ja, maar ik zocht iets met een twist.

Is de jas op jouw scherm trouwens marineblauw of met een petroltint?

Alleszins, ik besloot de jas dan maar te ruilen (jammer voor de extra verzending, want de maat was wel goed) en ging voor volgende jas.

happyrainydays.nl

 

Met kap.

happyrainydays.nl

Koningsblauw! Iets feller, maar vooral ook minder saai.

De jas is echt voorzien op bewegen in de regen. Je kan de mouwen iets strakker zetten en de kraag hoog sluiten om inregenen te voorkomen. Het is ook wel een echte regenjas (je hoort het stofje schuren als je beweegt), maar een regenjas die je toch ook gewoon kan dragen. Vind ik toch.

Ik hoop alleen dat de kap niet afwaait als ik moet fietsen in de regen, maar dat heb ik — gelukkig — nog niet kunnen testen.

HappyRainyDays is niet op de hoogte van deze blogpost.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

11 Comments

 • Le petit requin
  April 16, 2015 at 9:45 am

  Leuke jas en inderdaad zeer noodzakelijk als je veel met de fiets onderweg bent (jammer genoeg 🙂

  Bij mij ziet die eerste er trouwens ook eerder donkerblauw/petrol uit dan marineblauw.

 • K.To
  April 16, 2015 at 10:33 am

  Bij mij ziet die eerste er qua kleur inderdaad maar waar saai uit 😉
  Misschien een ideetje om je scherm te calibreren, zeker als je vaker online koopt. Kwestie van de miskopen te beperken. Je hebt er zo’n “spin” voor nodig om op je scherm te hangen. Ik heb er wel zo eentje liggen dat je eens mag lenen, mocht je in de buurt van Asse wonen.

  Dat felle blauw vind ik trouwens een geweldige kleur!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   April 16, 2015 at 12:31 pm

   Ja, dat zou ik inderdaad eens moeten doen, al ben ik niet de grote onlineshopper. Momenteel probeer ik net zo min mogelijk nieuwe kleding te kopen. 🙂

 • greenwayoflife
  April 16, 2015 at 11:24 am

  Bedankt voor de verwijzing 🙂 Ik vind die eerste er toch ook eerder petrol uitzien hoor! Maar de feller blauwe is mss gewoon toffer, valt ook beter op in het donker/regen!
  Ziet er nog altijd voldoende classy uit zodat je niet precies garnalen gaat vissen hé 🙂 dat gevoel heb ik met mijn jas van the north face soms wel… Als je de kap ook uitgetest hebt, hoor ik het graag! Nu ga ik nog te voet naar het station, maar als we verhuisd zijn zal ik terug altijd met de fiets naar het station gaan en zo gaan werken, dus ik ben heel benieuwd!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   April 16, 2015 at 10:15 pm

   Graag gedaan. Tja, dat gevoel heb ik ook met mijn ‘echte’ regenjas, klinkt bekend dus.
   Ik heb de jas nog eens van dichtbij gekeken en er zit een rekker in die je kan aanspannen. Die kap kan dus niet afwaaien (en ik hoop dat het nog lang duurt voor ik dat echt moet testen 😉 ).

   • greenwayoflife
    April 17, 2015 at 1:53 pm

    ik had eens gekeken en ze geven de 10 komende dagen zon 🙂 dus laat het zo nog maar even blijven 😉

 • Dietemiet
  April 16, 2015 at 12:46 pm

  Het is sowieso een prachtige jas! En een klassieker die je nog heel lang kunt dragen.

 • Nina
  April 16, 2015 at 1:16 pm

  Oh zo mooi zeg, het is altijd zo moeilijk om een jas te vinden die wel een kap heeft maar toch nog een beetje stijlvol is zonder te sportief te zijn. Die eerste is inderdaad heel donkere petrol 🙂

 • meisje
  April 16, 2015 at 7:55 pm

  Bij mij is de eerste ook een donkere petrolblauwe jas, dus waarschijnlijk ligt het toch niet aan je scherm. Alleszins leuke jas die je nu gekozen hebt! En, je kan er nu wel tegen, maar hopelijk regent het toch niet te vaak als je op de fiets zit …

 • Myriam
  April 18, 2015 at 3:16 pm

  Prachtige jas! Misschien moet ik zo’n aankoop ook eens overwegen. Momenteel draag ik bij regenweer mijn regenpak van de Zeeman. Een koe te groot, maar ik blijf wel droog. Daarbij draag ik ook nog eens een heel lelijke pet, want ik haat regen op m’n brilletje. 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   April 18, 2015 at 9:43 pm

   Ja, ik vind hem wel de moeite. Of je kunt zo’n echte fietsregenjas kopen, he.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram