Fair Wear Friday #2: Fashion Revolution


http://fashionrevolution.org/Vandaag geen zoektocht naar faire kleding. Ik zou graag de aandacht even vestigen op Fashion Revolution Day. Vandaag twee jaar geleden stortte de grote kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh in, met meer dan duizend doden tot gevolg. Een verschrikkelijke ramp en dat voor goedkope kleding.

Fashion Revolution Day, vandaag dus, is een dag waarop men hoopt meer transparantie bij de grote kledingmerken te verkrijgen. Door op 24 april een foto van jou met een kledingstuk, met daarbij #whomademyclothes te plaatsen op bijvoorbeeld Twitter of Instagram, en in dat bericht jouw favoriete kledingmerk te taggen, geef je het merk de kans om een eerlijk antwoord te geven op die vraag. Fashion Revolution leidde vorig jaar tot een heuse Twitterstorm en lokte reacties uit van bedrijven, producenten en consumenten wereldwijd. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het bereik.

Doe jij mee?

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2 Comments

 • Le petit requin
  April 27, 2015 at 10:08 pm

  Ah verdorie, ik ben dat rats vergeten! ‘t Was nochtans de bedoeling om er een FWF van te maken, al was ik nog niet zeker wat ik dan zou aandoen (omdat ik niet echt een favoriet kledingmerk heb): faire kleding om te tonen hoe het wél goed kan of juist niet-faire kleding om te tonen hoeveel merken er nog geen aandacht aan besteden 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   April 28, 2015 at 6:45 am

   Dat vond ik ook een moeilijke, ik koos uiteindelijk voor het tweede.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram