http://fashionrevolution.org/Vandaag geen zoektocht naar faire kleding. Ik zou graag de aandacht even vestigen op Fashion Revolution Day. Vandaag twee jaar geleden stortte de grote kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh in, met meer dan duizend doden tot gevolg. Een verschrikkelijke ramp en dat voor goedkope kleding.

Fashion Revolution Day, vandaag dus, is een dag waarop men hoopt meer transparantie bij de grote kledingmerken te verkrijgen. Door op 24 april een foto van jou met een kledingstuk, met daarbij #whomademyclothes te plaatsen op bijvoorbeeld Twitter of Instagram, en in dat bericht jouw favoriete kledingmerk te taggen, geef je het merk de kans om een eerlijk antwoord te geven op die vraag. Fashion Revolution leidde vorig jaar tot een heuse Twitterstorm en lokte reacties uit van bedrijven, producenten en consumenten wereldwijd. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het bereik.

Doe jij mee?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!