Verbeelding Book Challenge update april


01-bookchallenge

April was een rustige leesmaand met een klein inhaalmanoeuvre op het eind. Erover bloggen helpt duidelijk voor mij. Waar anderen al superver staan, kan ik nog altijd minder dan tien puntjes schrappen, maar dat maakt me niet uit: ik lees meer en anders. Ik geniet best van die challenge!

De tussenstand:

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar (1985): De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera
 3. Een non-fictie boek: Blogboek van Kelly Deriemaeker
 4. Een fantasy boek
 5. Een sci-fi boek
 6. Een graphic novel
 7. Een mystery of thriller boek
 8. Een romance of chicklit
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten
 11. Een historische roman
 12. Een boek met prentjes: Funny Girl van Nick Hornby.
 13. Een boek dat een prijs heeft gewoon (Pulitzer, Man Booker, Nobel, Gouden Uil,…): Tirza van Arnon Grunberg is intussen uit. Dat boek won onder andere de Gouden Uil en Libris. Het eerste boek dat ik ooit van hem las en ik denk dat dat een goede keuze was.
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)
 17. Een boek waar je gek van was als kind
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen: Ik kon zo geen boek verzinnen (ik ben een braveke dat normaal gezien alles uitleest) tot ik iemand 1984 van George Orwell zag lezen. Juist ja, ik was veel te jong toen ik dat probeerde te lezen en ben gestopt omdat ik het saai vond. Dringend tijd om deze klassieker een nieuwe kans te geven!
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage
 20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag: Ik speelde een beetje vals en koos een dichtbundel (Vingerafdrukken van Herman de Coninck). Het was zelfs uit op een dik halfuur.
 21. Een boek dat verfilmd werd: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera.
 22. Een boek waar een televisiereeks werd op gebaseerd
 23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië
 28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest (Engels? Frans? Duits? Islensku?): Funny Girl van Nick Hornby
 29. Een bundel kortverhalen
 30. Een poëziebundel: Vingerafdrukken van Herman de Coninck dus. Ik koos voor dat boek vanwege volgend tekstje op de binnenflap: ‘In elk geval is deze bundel schaamtelijk pastoraal, in een periode waarin het televisiejournaal alleen maar oorlog te bieden heeft. Ik hoop dat dat polemisch is, maar het kan natuurlijk ook zijn dat ik gewoon oud word. Verder komt het woord alles een keer of tien voor, net zoals het woord weinig. (Ik ben een alcoholist die ook graag water drinkt.) Tussen die twee woorden gaat het. Het laatste zal wel het beste middel zijn om iets van het eerste gewaar te worden.’

 

 

 

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

5 Comments

 • fiekefatjerietjes
  April 30, 2015 at 8:14 am

  Wat vond je van De Ondraaglijke Lichtheid? Een boek uit mijn geboortejaar (ook 1985) staat bij mij nog open en daar heb ik nog geen inspiratie voor… Naar Tirza ben ik ook wel benieuwd!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   April 30, 2015 at 12:32 pm

   Allebei aanraders. De ondraaglijke lichtheid is nogal filosofisch, maar daardoor laat het je ook minder los. Tirza heb ik ook graag gelezen, al gebeurt er vrij weinig.

 • Dina
  May 2, 2015 at 6:20 pm

  Je bent al goed op weg zeg. Een moeilijke challenge lijkt het me wel!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   May 2, 2015 at 10:04 pm

   Dank je. Vooral op het einde zal het moeilijk worden, vrees ik, ja. We zien wel waar we geraken. 🙂

 • Le petit requin
  May 5, 2015 at 12:02 pm

  Goed bezig!
  Van Arnon Grunberg heb ik nog nooit iets gelezen, dus handig om weten dat Tirza een goede starter is.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram