En daarom woon ik hier graag.


Wij wonen sinds een half jaar in Oud-Berchem, het stuk Berchem binnen de Singel. Een gemengde buurt met een goede mix. Een buurt die wat verloederd is geweest, maar nu terug in opkomst. Een buurt met nog veel mooie huizen en één daarvan zijn wij aan het verbouwen.

Ik woon hier graag. Vlak bij het station, supermarkten, de ziekenkas, de dokter, de kinesist, een park, de bibliotheek, gezellige restaurantjes … Vlak bij alles eigenlijk. Er is zoveel op wandelafstand. Ik woon hier graag, dat mag wel duidelijk zijn.

De stad doet moeite om de buurt hier levendig te houden. Een voorbeeld daarvan is Pop up to date, de derde editie al dit jaar. Momenteel zijn er zeven pop-upshops in de Driekoningenstraat en de Statiestraat. Jonge ontwerpers die drie dagen per week winkeltje spelen in panden die anders leeg staan, nog tot 13 juni.

http://www.popuptodate.be/Lingerie op maat, kleding op maat, tekeningen, boeketjes met weidebloemen, fotografisch werk, koersgerief, betaalbare kunst, decoratiestukken, chocolade en bier. Je herkent de winkels aan de blauwe lopers. Een geweldig initiatief vind ik dat.

En daarom woon ik hier graag.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

5 Comments

 • stannel78
  May 5, 2015 at 8:46 am

  Misschien kan jij ook deelnemen met die pop-up?

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   May 5, 2015 at 6:47 pm

   Met de verbouwingen ligt dat allemaal wat stil, maar inderdaad, lijkt me wel leuk, ooit. 🙂

 • Myriam
  May 5, 2015 at 10:43 am

  Oh wat leuk dat je zo dichtbij alles woont. Ik woon in een klein dorpje waar winkels niet lang blijven bestaan. De kans dat er hier ooit een Pop Up komt, is klein. Zelfs onze jaarlijkse kerstmarkt blijft slechts met veel moeite bestaan. Desondanks woon ik er graag. Veel bos én op 400m afstand een aardbei-automaat. 😉

 • Le petit requin
  May 5, 2015 at 12:18 pm

  Klinkt als een heel leuk initiatief! Tof ook om het door te laten gaan in leegstaande panden, hopelijk helpt dat ook om daar dan op termijn iets definitiefs in te krijgen.

  Dat mis ik soms wel aan Brussel: dat er altijd iets te doen is. In Zürich centrum is dat (in mindere mate) ook, maar in het dorpje erbuiten waar wij wonen gebeurt er echt niet veel. Nu ja, we hebben nu wel veel natuur vlakbij, wat we in Brussel dan weer helemaal niet hadden. Een mens kan niet alles hebben zeker? 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   May 5, 2015 at 6:48 pm

   Inderdaad, een mens kan niet alles hebben. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram