Wij wonen sinds een half jaar in Oud-Berchem, het stuk Berchem binnen de Singel. Een gemengde buurt met een goede mix. Een buurt die wat verloederd is geweest, maar nu terug in opkomst. Een buurt met nog veel mooie huizen en één daarvan zijn wij aan het verbouwen.

Ik woon hier graag. Vlak bij het station, supermarkten, de ziekenkas, de dokter, de kinesist, een park, de bibliotheek, gezellige restaurantjes … Vlak bij alles eigenlijk. Er is zoveel op wandelafstand. Ik woon hier graag, dat mag wel duidelijk zijn.

De stad doet moeite om de buurt hier levendig te houden. Een voorbeeld daarvan is Pop up to date, de derde editie al dit jaar. Momenteel zijn er zeven pop-upshops in de Driekoningenstraat en de Statiestraat. Jonge ontwerpers die drie dagen per week winkeltje spelen in panden die anders leeg staan, nog tot 13 juni.

http://www.popuptodate.be/Lingerie op maat, kleding op maat, tekeningen, boeketjes met weidebloemen, fotografisch werk, koersgerief, betaalbare kunst, decoratiestukken, chocolade en bier. Je herkent de winkels aan de blauwe lopers. Een geweldig initiatief vind ik dat.

En daarom woon ik hier graag.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!