bretagne2013-248Mijn mooie, lieve jongen

Ik weet het, je zou vandaag liever onder een steen kruipen met een zak chips en een fles whisky, maar ik ben blij dat je het toch een beetje wil vieren. Dertig worden, het is niet leuk, dat snap ik (en dat ik je nu enkele maanden oude zak kan noemen, maakt het er niet beter op), maar je overleeft dat wel.

Dertig jaar en daarvan ben je al een dikke twaalf jaar in mijn leven, ik had het als zeventienjarige niet verwacht. Toen leek dertig ook nog heel ver weg natuurlijk (en dat was het ook). Dankzij de Chiro leerden we elkaar kennen; dat van het grootste relatiebureau van Vlaanderen is niet gelogen, denk ik. Het was geen liefde op het eerste gezicht, bij allebei niet, maar ik geloof daar toch niet in. Op dat vlak zijn we allebei standvastig en dat zorgt ook voor onze stabiele relatie. Ik kan me mijn leven echt niet voorstellen zonder jou. Alles voelt zo natuurlijk, verschillende stappen in ons leven hebben we samen genomen en ook dat voelde telkens zo natuurlijk.

We lijken op elkaar en toch niet. We zijn allebei groot, koppig, nuchter en impulsief. We denken hetzelfde over de toekomst en bouwen er ook samen aan, letterlijk momenteel. Ik ben zo blij dat jij de verbouwingen zo goed aanpakt en dat je zo handig bent, zonder jou zou ik dat niet zien zitten. We bouwen samen aan onze thuis.

Toch zijn we ook heel verschillend: jij bent nogal zwart-wit, ik ben net voor grijs. Jij bent heel sociaal, ik minder. We vullen elkaar mooi aan, vind ik. En ik ben blij dat ik mij soms kan verstoppen achter mijn socialer vriendje.

Op sommige vlakken passen we minder goed bij elkaar misschien (ik ben een zonnekind, jij houdt van de schaduw), maar dan nog vinden we mooie compromissen of laten we de ander gewoon zichzelf zijn. We gunnen elkaar de vrijheid en zijn toch heel hecht. Ik blijf dat geweldig vinden, jaar na jaar.

En dat er nog vele jaren mogen volgen, ik hoop ze allemaal te kunnen vieren met jou.

Ik zie je graag, ik voel je graag.

Je loefje

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!