Lush is een winkel naar mijn hart. Ze testen niet op dieren en maken effectieve producten van verse biologische groentes en fruit, de beste essentiële oliën en veilige synthetische ingrediënten. Ze letten ook op hun afvalproductie. Klanten die vijf schone, lege Lushpotten of -flessen binnenbrengen, krijgen bijvoorbeeld een gratis gezichtsmasker. Goed voor de natuur en goed voor je huid dus, de producten van Lush.

Alleen ben ik niet echt een beautyqueen en was het al lang geleden dat ik bij Lush ging winkelen. Niets kopen is natuurlijk ook goed voor het milieu. En voor je portemonnee, want goedkoop zijn ze niet, die producten van Lush.

Tot ik ergens las dat de Dream Cream van Lush goed werkt tegen psoriasis. Ik ken iemand met psoriasis en haar verjaardag naderde, dus dat leek mij het ideale moment om naar Lush af te zakken voor een cadeautje en voor wat spulletjes voor mezelf.

De verkoopster kwam vrij snel op mij af, wat ik meestal niet leuk vind, maar in dit geval echt handig was. Samen kwamen we tot volgend cadeautje.

producten van LushDe Dream Cream (de zelfconserverende zou nog het beste zijn voor een gevoelige huid), twee bath melts Dreamtime en daar kreeg ik ook nog een staaltje bij van de Dream Wash.

Voor mezelf kocht ik ook enkele producten.

producten LushEen gezichtsmakser met lavendel voor mijn gemengde huid (Love Lettuce) en een deostick (Aromaco). Ook ik kreeg nog een staaltje: conditioner Happy Happy Joy Joy (die namen alleen zijn toch al geweldig?).

Of de producten die ik gegeven heb effectief werken tegen psoriasis weet ik niet, dat heb ik nog niet kunnen vragen. Het staaltje van de conditioner is alleszins tof, al ben ik heel zuinig en gebruik ik het enkel op mijn haarpunten. Ik gebruikte eigenlijk nooit conditioner (sinds een kapster mij vertelde dat mijn haar dat niet nodig heeft), maar nu mijn haar terug lang is, is dat toch geen overbodige luxe voor mijn haarpunten.

De deostick heb ik nog maar amper kunnen testen omdat ik eerst een andere op wil maken. Goed daaraan vind ik alleszins dat je, behalve dat papiertje, geen afval hebt. De deostick ziet er eigenlijk uit als een stuk zeep, er komt dus geen plastc aan te pas.

Het gezichtsmasker heb ik nog maar enkele keren gebruikt, maar was niet te ruw en gaf mij een lekker zachte huid. Al vrees ik dat ik wat te weinig gebruik, want volgens de site kom je met de pot toe voor drie tot vijf behandelingen, terwijl ik het zeker vaker ga kunnen gebruiken. Vreemd aan het masker is wel dat je het in de koelkast moet bewaren, dan conserveert het beter. Al is dat eigenlijk net goed nieuws: dat wil zeggen dat er geen bewaarmiddelen in zitten (die je liever niet op je huid smeert).

Ze gaan mij daar nog zien en dat zal nu niet enkele jaren duren. Misschien wel één jaar, want een beautyqueen zal ik toch niet snel worden …

Lush is niet op de hoogte van deze blogpost.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!