Kudzu, een shoplog


http://gerhildemaakt.wordpress.com

Ik leefde mij nog eens uit in de ecowebshop Kudzu. De vorige producten zijn mij goed bevallen en ik wilde eens wat nieuwe dingen testen.

https://gerhildemaakt.wordpress.com

Ik gebruik vrij regelmatig lippenbalsem en ben nog steeds op zoek naar een goede zonder minerale olie. Ik kocht er twee van Crazy Rumors (Limeade en Raspberry Sorbet) en een met bessensmaak van Yes to Carrots.

Kudzu tandenborstel

Ik wilde ook graag van mijn plastieken tandenborstel af en koos voor een van bamboe. Die met witte haren voor mijn vriend, die met blauwe haren voor mij. De Humble Brush is zeer ecologisch, want gemaakt van duurzame bamboe. Zowel de verpakking als de borstel zijn biologisch afbreekbaar (de haren niet, vermoed ik). De tandenborstel is ook ethisch verantwoord, want voor elke verkochte tandenborstel doneren ze aan mensen in nood. De tandenborstel poetst goed, maar ik proef de bamboe en dat vind ik wel wat jammer. Ik blijf deze zeker wel gebruiken (tot hij niet meer goed is natuurlijk) en spoel mij mond nu gewoon iets vaker na.

http://gerhildemaakt.wordpress.com

Ten slotte kocht ik ook een verpakking met herbruikbare wraps. Voor mijn lunch heb ik voldoende pottekes in huis, maar voor bijvoorbeeld broodpudding of koekjes zocht ik nog iets dat gemakkelijk aanpasbaar is en na gebruik niet veel plaats inneemt. Er past niet echt veel in, maar daarvoor heb ik het dan ook niet gekocht. Het is gemakkelijk afwasbaar: ik ben fan!

Kudzu is niet op de hoogte van deze blogpost.

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

6 Comments

 • Le petit requin
  May 21, 2015 at 9:14 am

  Ha, die tandenborstels was ik van plan te bestellen, al twijfelde ik nog tussen degene die jij genomen hebt en die andere soort in bamboe.

 • fiekefatjerietjes
  May 21, 2015 at 9:37 am

  Hier nog maar één item van Kudzu: de herbruikbare boodschappentasjes. ‘k Heb er al heel wat reacties op gekregen, van heel positieve tot ook wel hilarische 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   May 21, 2015 at 12:31 pm

   Die tasjes heb ik ook. Bij mij vallen de reacties gelukkig wel mee. 🙂

 • Sofie
  May 21, 2015 at 12:10 pm

  Ooooh leuk! Ik ben ook fan van Kudzu 🙂 Ik kocht er al verschillende dingen en nu was ik aan het denken om tandenborstels te kopen. Zijn ze wat stevig? De haren dan bedoel ik.

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   May 21, 2015 at 12:32 pm

   Hoewel op de verpakking ‘soft’ staat, vind ik ze best hard, maar ik heb dat wel graag. Ze poetsen heel goed en zijn zeker stevig, ja. Ik ben alleen niet zo’n fan van de smaak …

 • deveganosaurus
  May 22, 2015 at 8:53 am

  Fijn he, geen plastic tandenborstel meer!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram