Er zijn enkele leuke initiatieven gaande in Blogland, waar ik graag aan deelneem!

Mijn korte ritten

Akkoord, het echte initiatief komt van Mobiel 21 vzw, maar Riet, Leen, Kelly en Stien maakten er een blogchallenge van. Ze omschrijven het zelf zo: ‘Wij bloggers dagen onze lezers uit om een maand lang de fiets of de benenwagen te nemen voor de zondagse pateekes, de trip naar de kapper, de route naar de school van de kinderen of naar het werk. Dat doen we omdat het boeiend is om eens te wisselen van vervoermiddel, omdat het goed is voor lichaam en geest en voor milieu en portefeuille!’

Omdat ik al veel met de fiets en te voet doe, leek het mij in eerste opzicht een beetje valsspelen (zeker nu we geen auto meer hebben), maar eigenlijk gaat het toch vooral om het steunen van een tof initiatief en dat doe ik dus met veel plezier. Je kan ook prijzen winnen trouwens en iedereen is welkom om mee te doen!

Mijn overzichtje voor de afgelopen vier dagen:

mijn korte ritten

 

Ik koos een vrij laag persoonlijk doel (voor mij als autoloze dan toch) omdat er al enkele autoritten op de planning staan voor juni. Achteraf bekeken kon ik dat doel gerust hoger zetten, want blijkbaar gaat het enkel om korte ritten (minder dan vijf kilometer) en de ritten die op de planning staan, zijn een pak langer uiteraard.

Meststoffen voor jouw blog

Kathleen van de blog Verbeelding wil starten met onlinecursussen. Je kan je al inschrijven voor de workshop Photoshop voor bloggers (komt op 8 juni online) en verder zocht ze onlangs testers voor haar cursus Meststoffen voor jouw blog: vier weken om jouw blog te laten groeien. Ik heb me meteen opgegeven toen ik haar blogbericht las en hoera: deze week liet ze me weten dat ik één van de drie bloggers ben die mag testen! Over tien dagen krijg ik een eerste mailtje met tips en dan mag ik gedurende een maand vier of vijf mailtjes per week in mijn mailbox verwachten. Ik denk dat die laagdrempelige manier wel zal werken voor mij. Het kan dus zijn dat er hier binnenkort wat dingen veranderen, voor of achter de schermen. Ik ben alleszins benieuwd!

 

 

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!