HEMA? Die krijgen toch maar een D op Rank a Brand? Op het eerste zicht lijken ze zo niet bij Fair Wear Friday te passen. Rank a Brand zegt over HEMA:

HEMA heeft op onze criteria voor duurzaamheid het D-label gekregen. HEMA heeft al enkele stappen in de goede richting gezet, zoals met de meer milieuvriendelijke ‘Natuurlijk HEMA’-lijn, die circa 8% van de totale kledingcollectie vertegenwoordigt. Ook is HEMA lid van BSCI, wat ervoor moet zorgen dat arbeidsomstandigheden in lagelonenlanden zullen verbeteren. De voortgang daarvan is echter niet erg duidelijk. HEMA is dus redelijk op weg, maar het kan beter. Onze tip: als je naar HEMA gaat, zoek dan de ‘Natuurlijk HEMA’-lijn!

En dat laatste is precies wat ik doe.

HEMA biologisch katoen

Van bovenstaand T-shirt heb ik enkele exemplaren, in verschillende kleuren (en ook longsleeves). Ik vind het heel goeie basics: het is lang genoeg (ik ben nogal groot en die lengte zit niet allemaal in mijn benen) en de kraag is wijd genoeg om niet altijd te komen piepen als je er een trui over draagt. Ik heb ze ook al enkele jaren en draag ze regelmatig en ze blijven goed in model en kleurvast. Een aanrader dus!

Babykleding (als cadeautje) koop ik ook steevast in de HEMA, om er nadien iets op te flocken (als het kan gelinkt aan het geboortekaartje), zoals je bijvoorbeeld hier, hier, hier, hier, hier én hier kan zien. Een teer babyvelletje verdient biologisch katoen en bij de HEMA hebben ze daarvoor goeie basics. Ik flock meestal ook op een slab (dat past altijd en volgens mij heb je er nooit te veel van), helaas heb ik die nog niet in biologisch katoen gevonden. HEMA, maken jullie er werk van?

sokken biologisch katoen HEMA

Over de sokken van biologisch katoen van HEMA ben ik minder enthousiast. Ze zakken af en komen verfrommeld uit de was. Op dat vlak zou ik de sokken van Braintree aanraden: ik heb ze al enkele maanden en ze zijn nog altijd mijn eerste keuze. Ze zijn dus al vaak gewassen en ze blijven lekker zacht (en komen plat uit de was, lekker gemakkelijk).

HEMA, die D, dat kan toch niet. Zouden jullie niet stap voor stap naar een A of B willen evolueren? Dan koop ik met plezier vaker een kledingstuk bij jullie.

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!