Er worden de laatste jaren nogal wat baby’s geboren in onze omgeving. Dat is de leeftijd, vermoed ik. Veel kersverse ouders vragen om een centje en ik geef dat met plezier. Zo zijn ze niet gebonden aan een winkel en kunnen ze het geld zelf nuttig spenderen (want wat weet ik nu van baby’s?). Alleen geef ik niet graag alleen een centje. De laatste jaren flockte ik regelmatig iets als cadeautje, maar momenteel heb ik β€” met de verbouwingen β€” niet echt plaats/tijd/goesting om te frullen.

Gelukkig zijn er ook andere originele manieren om een kleinigheidje bij een centje te geven, zoals bijvoorbeeld: letterkoekjes! De ouders hebben de naam van hun nieuwe spruit met veel liefde gekozen en dus vind ik het wel leuk om daar iets mee te doen.

Lenno letterkoekjes http://gerhildemaakt.wordpress.com

 

Benodigdheden

* een leuk potje (hoe groter, hoe meer koekjes je nodig hebt)
* enkele zakken letterkoekjes

To do

Simpel: letterkoekjes uitsorteren: enkels de letters van de naam van de baby mogen in het potje. Het is minder werk dan het lijkt en het levert je toch een leuk klein extraatje op.

Blanche letterkoekjes http://gerhildemaakt.wordpress.com

 

Tips

* Lange namen zijn gemakkelijker. Voor Jana kan je maar drie letters gebruiken, voor Blanche verzamel je er meteen zeven (en er zitten verrassend veel C’s in zo’n zak).
* Combineer verschillende babynamen, zo kan je wat letters recupereren. Bewaar de koekjes dan in een luchtdichte doos.
* In IKEA heb je letterkoekjes met enkel de I, K, E en A. Handig voor namen als Kathelijn bijvoorbeeld, dan hoef je niet te sorteren en heb je meteen veel koekjes. Ze zijn ook iets lekkerder dan gewone letterkoekjes, vind ik.
* Op het kaartje schrijf ik dan meestal nog iets als : ‘Ze is om van te snoepen!’ of ‘Hij is om op te eten!’ Leuk als dat allemaal wat in thema is, niet?
* Ook geschikt als huwelijkscadeautje, zo heb je meteen twee namen om uit te sorteren.
* De overschot eet je lekker zelf op of kan je gemakkelijk verwerken in bijvoorbeeld broodpudding.

Jana letterkoekjes http://gerhildemaakt.wordpress.com

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!