Mijn vriend kan je gerust een amateurfotograaf noemen. Hij leeft zich al eens graag uit met zijn fototoestel (een Nikon D5000) en kent er ook iets van. Blij als een kind ben ik als ik af en toe foto’s van zijn hand kan delen op mijn blog. Ik ken niet veel van fotografie en dat merk je ook wel eigenlijk. Misschien moet ik toch eens een cursus volgen. Hoewel, ik zal waarschijnlijk blijven denken dat mijn vriend het beter kan en de moeite een beetje laten. Och, we zien wel; eerst verbouwen, nadien hebben we zeeën van tijd. Niet?

Behalve zijn Nikon heeft hij een voorliefde voor analoge fotografie en dan vooral eigenlijk voor polaroids, oude Nikons en midden-formaatcamera’s. Met de verbouwingen zitten die toestellen veilig opgeborgen in afgesloten dozen, maar het kriebelt toch af en toe nog bij hem. In maart kocht hij een hipstercamera, zoals ik dat toen een beetje oneerbiedig aankondigde. Al heb ik wel een beetje gelijk, niet?

Hij haalt zijn camera niet zó vaak boven, maar maakte toch al enkele mooie foto’s.

FUJI INSTAX MINI 90 FUJI INSTAX MINI 90 FUJI INSTAX MINI 90Al moet je met dat toestel blijkbaar wel een beetje opletten hoe je het houdt. Als je wil dat de brede rand aan de onderkant zit toch.

FUJI INSTAX MINI 90De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat hij die foto niet genomen heeft (Ah nee, hij staat er zelf op.) en ik was het ook niet trouwens.

Heb jij iets met analoge fotografie of polaroids? Of heb jij zelf een hipstercamera?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!