https://getdpd.com/cart/hoplink/22585?referrer=12g2fgr4og34so4wks&p=111916Ik vertelde hier al dat ik door Kathleen ben gekozen als tester voor haar cursus Meststoffen voor jouw blog: vier weken om jouw blog te laten groeien. De cursus is intussen afgelopen, dus hier volgt een review. Ah ja, dat had ik beloofd.

Ik was echt in de wolken toen ik het mailtje kreeg dat ik mocht testen! Of dat wil zeggen dat ik zo slecht bezig was, dat ze vond dat ik een cursus nodig had of dat ze net groeipotentieel zag in mijn blog, zal ik nooit weten, maar ik was alleszins heel blij. Wat een eer om samen met Kelly en Sheena te mogen testen.

Dat de cursus een mailcursus is, vond ik meteen interessant. Ik hoef er zelf niet aan te denken om eens een boek open te doen, nee, de stof wordt mij in hapklare brokken aangeboden. En als je even geen tijd hebt voor een bepaalde les, of het is nog niet aan de orde, dan kom je er gewoon later op terug. Dat is iets dat ik sowieso de komende weken/maanden/jaren ga doen: af en toe de cursus terug bovenhalen. Als ik iets wil opfrissen of in een blogdip zit bijvoorbeeld.

Op mijn blog is dan misschien nog niet zo veel verandering te zien, ik ben toch al wel degelijk met de cursus aan de slag gegaan, vooral achter de schermen. Ik droom al langer van een eigen domein en nu ga ik er toch echt eens werk van maken, zodat ik echt mijn eigen plekje op het wereldwijde web heb. Mijn domeinnaam is al moeilijk genoeg om te onthouden (tja, ik heb nu eenmaal niet de meest courante voornaam), die wordpress hoeft er niet per se nog in verwerkt te zitten. Verwacht niet dat ik hier morgen een nieuwe blog kan aankondigen, he, daarvoor heb ik nog te veel werk voor de boeg. Misschien kan ik die andere cursus van Kathleen, Photoshop voor bloggers, ook eens volgen.

Is mijn blog dan al zo gegroeid? Nee, wel een beetje, maar nog niet spectaculair, nee. De cursus voorziet je dan ook met meststoffen, de bouwstenen waar je mee aan de slag kan. Groeien heeft tijd nodig, sowieso, maar de zaadjes zijn geplant en de meststoffen aangebracht. Nu moet ik mijn blog de aandacht blijven geven die hij verdient en zo kan alles hier rustig groeien. Ik geloof wel dat de cursus werkt, ja.

Was alle info nieuw voor mij? Nee, bepaalde dingen wist ik al. Van andere dingen had ik al wel gehoord, maar had ik het nog niet uitgezocht. Nog een voordeel van de cursus: iemand anders heeft het opzoekwerk al gedaan, jij kan zelf filteren wat je interessant vindt en wat niet. En er stonden een hoop nieuwe dingen in ook.

Soms zijn het zelfs simpele tips die een grote impact kunnen hebben. Eén supersimpele tip gaf mij een kleine aha-erlebnis. Was ik zelf niet op die tip kunnen komen? Jawel hoor, en vroeger paste ik die zelfs ook toe. Maar de laatste maanden al niet meer en dankzij de cursus kon ik toch even afstand nemen van mijn blog en beseffen dat ik die tip maar beter opnieuw kon beginnen toepassen.

Jawel, ik ben dus fan van de cursus. Als je ook overtuigd bent of meer info wil: je kan alles hier vinden. De cursus kost normaal gezien 59 euro, maar snelle beslissers kunnen hem aankopen voor 49 euro. De cursus begint dan op 3 augustus. Latere instappers betalen de volle pot en beginnen dezelfde dag nog met de cursus. Allen daarheen zou ik zeggen!

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een percentje krijg als jij de cursus aankoopt via een link op mijn blog. Dat wil niet zeggen dat jij meer betaalt, enkel dat je mijn blogje sponsort.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!