Cadeau-ideetje voor een moeilijke inslaper


sleepphonesIk ben nogal een gemakkelijke slaper. Ik val meestal binnen het kwartier in slaap en word niet meer wakker tot de zon schijnt. Een luxe die ik koester. Mijn vriend is ook een goeie slaper, maar inslaap vallen duurt bij hem toch wat langer. Voor wij samen waren, viel hij altijd met muziek in slaap. Onze muzieksmaak komt op dat vlak niet echt overeen en slapen met oortjes of een koptelefoon is niet handig, dus leerde hij zonder muziek in slaap te vallen. Af en toe kwam er toch wat protest van hem dat hij zijn muziek miste om in slaap te vallen en toen zag ik bij Nina een blogpost over Sleepphones. Dat leek me een goeie oplossing.

wireless_sleepphones_blackHet is een hoofdband met ingebouwde boxen, zo dun dat je er geen last van hebt. Ze noemen het zelf dan ook pajamas for your ears. Je kan kiezen voor een draad die achteraan loopt (in je nek dus, zodat die niet echt in de weg ligt) of voor wireless. Ik koos voor dat laatste omdat mijn vriend zich toch af en toe omdraait voor hij in slaap valt en me dat dus handiger leek. De standaardversie is in fleece, maar omdat dat nogal warm is in de zomer koos ik voor de breeze, die is in een dunner stofje.

Ik gaf het cadeau met zijn dertigste verjaardag en hij is er heel blij mee. Hij gebruikt het niet elke dag, maar toch regelmatig. Ik had gedacht dat hij regelmatig van muziek zou wisselen, maar hij kiest ervoor om standaard elke keer met volgende boeddhistische monniken in slaap te vallen.

Blij dat ik die niet hoor, want het zou mij vooral enerveren, denk ik. Hij vind het rustgevend. Geslaagd cadeautje dus!

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

4 Comments

 • lunatiek
  July 18, 2015 at 11:19 pm

  Leuk gevonden, maar het gevoel van iets rond mijn hoofd te hebben zou me ook weer wakker houden… maar ik ben op dat vlak dan ook wel een heel moeilijke πŸ˜‰ Kan me voorstellen dat het voor anderen wel de ideale oplossing is.

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   July 19, 2015 at 4:17 pm

   Mijn vriend heeft er echt geen last van en ‘s nachts doet hij de band blijkbaar onbewust uit.

 • Le petit requin
  July 23, 2015 at 5:42 pm

  Tegenwoordig slaap ik meestal heel snel in, maar vroeger kon ik soms echt heel lang liggen woelen. Muziek hielp toen inderdaad, maar als die periode ooit terug zou komen (hopelijk niet), dan is dit wel een oplossing nu er ondertussen wΓ©l iemand naast mij slaapt πŸ™‚

 • Nina
  July 26, 2015 at 9:09 pm

  Ik gebruik mijn phones ook nog elke nacht πŸ™‚ Ik heb de fleece variant en eerlijk, zelfs op de allerheetste dagen (en een slaapkamer onder het dak dus superheet) heeft het mij nog altijd niet gestoord.
  Die muziek zou ik ook niet kunnen gebruiken om in slaap te vallen, maar het lijkt mij wel geschikt wanneer ik aan het werk ben of voor een meditatie, bedankt voor de tip!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram