Verbeelding Book Challenge update juli


01-bookchallengeDe tussenstand:

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer: ik ben momenteel De boekendief van Markus Zusak aan het lezen. De versie die ik lees, telt 558 bladzijden. Niet helemaal mijn ding, maar het boek geldt voor twee puntjes en ik heb al vaak opgevangen dat het een mooi verhaal is, dus zet ik voort.
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar (1985): De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera
 3. Een non-fictie boek: Blogboek van Kelly Deriemaeker
 4. Een fantasy boek
 5. Een sci-fi boek: blijkbaar valt 1984 van George Orwell hier toch onder. Dit puntje had ik anders nooit kunnen schrappen, dus: joepie!
 6. Een graphic novel
 7. Een mystery of thriller boek
 8. Een romance of chicklitDe kookclub van Sophie King
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12: Matilda van Roald Dahl.
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten
 11. Een historische roman: ook hiervoor ben ik De boekendief van Markus Zusak aan het lezen.
 12. Een boek met prentjes: Funny Girl van Nick Hornby
 13. Een boek dat een prijs heeft gewoon (Pulitzer, Man Booker, Nobel, Gouden Uil,…)Tirza van Arnon Grunberg
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden: Mr Gwyn van Alessandro Baricco
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent): Het Rosie Effect van Graeme Simsionis intussen uit. Het Rosie Project las ik vorig jaar al.
 17. Een boek waar je gek van was als kind: Matilda van Roald Dahl
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen: 1984 van George Orwell
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage
 20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag: Vingerafdrukken van Herman de Coninck
 21. Een boek dat verfilmd werd: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera.
 22. Een boek waar een televisiereeks werd op gebaseerd
 23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika: Tirza van Arnon Grunberg
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië: 1984 van Geroge Orwell
 28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest (Engels? Frans? Duits? Islensku?): Funny Girl van Nick Hornby
 29. Een bundel kortverhalen
 30. Een poëziebundel: Vingerafdrukken van Herman de Coninck

Het lezen vlot momenteel niet echt, het is dan ook een dik boek dat ik momenteel aan het lezen ben. Dat duurt even, he. Och, volgende maand schieten we wel weer wat op.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

8 Comments

 • lamerlette
  July 31, 2015 at 7:51 am

  Niet helemaal je ding?! Allez, zo jammer! Ik vond dat een van de beste boeken die ik recent gelezen heb.

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   July 31, 2015 at 10:26 pm

   Ik ben niet zo’n fan van oorlogsromans en dan vooral dat het verhaal verteld wordt door de Dood stak mij in het begin wat tegen. Maar omdat jij en Fieke zo enthousiast waren, heb ik doorgezet en nu zit ik al wat meer in het verhaal. Ik ga het wel uitlezen, hoor, en wie weet vind ik het dan helemaal geweldig.

 • fiekefatjerietjes
  July 31, 2015 at 9:20 am

  Jammer dat je ‘De Boekendief’ niet zo mooi vindt. Smaken verschillen! Ik ben enkele weken geleden begonnen in het boek van Kundera, maar heb het opzij gelegd omdat het me niet kon boeien. Nu ben ik een ander boek aan het lezen, ik neem het later nog wel eens terug…

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   July 31, 2015 at 10:29 pm

   Ik ben vooral geen fan van het vertelstandpunt, maar intussen ben ik er wel aan gewend geraakt. Ik ben intussen al wel benieuwd naar de rest. Kundera is wel wat filosofischer. Ik vond die wel de moeite, maar ook niet van het begin eigenlijk.

   • fiekefatjerietjes
    August 1, 2015 at 9:41 am

    Het is inderdaad wel een ‘vreemd’ standpunt. Ik ga ook nog wel doorzetten met Kundera; als het boek dat ik nu lees uit is geef ik het een tweede kans!

 • loesjezaakjes
  July 31, 2015 at 1:16 pm

  Ik hoop volgend jaar ook mee te kunnen doen aan zo’n challenge, ik hoop dat er weer zo eentje georganiseerd wordt 🙂 Misschien moet ik inpikken om de 1ste 10 te doen 🙂

  Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten: Into the wild? 🙂 Hé die kan ik afstrepen, misschien moet ik meedoen met de 1ste 15 🙂

 • Sabine
  July 31, 2015 at 3:10 pm

  Ik vond de Boekendief ook echt geweldig. Een van mijn favorieten zelfs. Grappig altijd dat iedereen anders zo een boek beleefd 🙂 Kan me trouwens wel voorstellen dat het lastig is om zo een dik boek uit te lezen als je het niet leuk vindt. Hopelijk kom je er nog een beetje in 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   July 31, 2015 at 10:31 pm

   Vooral in het begin was ik geen fan van het vertelstandpunt, maar ik ben er wat aan gewend geraakt. Omdat iedereen het zo mooi vind, heb ik doorgezet en intussen zit ik wel al beter in het verhaal. Ik ben benieuwd naar de rest van het verhaal en ook benieuwd of ik het ook zo mooi ga vinden, maar dat kan nog wel. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram