DIY totes beschilderen


Ik werkte nog aan een derde DIY-project voor mijn 30-voor-30-lijstje: totes beschilderen.

Ik gebruikte deze en deze pin als inspiratie, maar deed er toch een beetje mijn eigen zin mee. Helaas begon ik er zonder veel nadenken aan en is het resultaat er ook wel wat naar. Ik had beter haar tutorial even doorgelezen, dan had ik mijn beginnersfouten kunnen vermijden, maar ach, de totes zijn bruikbaar.

http://gerhildemaakt.wordpress.com

Ik wilde graag een tote maken met een referentie naar onze katten Jip en Hobbes. Ik haalde mijn inspiratie hier (maar vind hartjes zo cliché) en begon met de donkere ka(n)t. Die kant is best goed gelukt (al slaagde ik er toch in om met het strijken mijn strijkijzer wat te lang te laten staan), maar ik dacht niet echt na voor ik begon (en stak dus niets in de tas), waardoor ik de kant van Hobbes zwarte stipjes gaf. In de naïeve hoop dat ik door de andere kant echt te schilderen die stipjes zou kunnen wegwerken, kreeg de oranje kat een ander uitzicht. Het bleek echt naïef en dus verkies ik Jip zijn kant aan de buitenwereld te laten zien.

http://gerhildemaakt.wordpress.com

De andere tas, die ik hierop inspireerde, is ook niet helemaal gelukt, helaas. De verschillende cirkels zijn de bedoeling, maar bovenaan zie je dat het patroon niet perfect is. Ik probeerde daar te schilderen over mijn papieren onderleggertje, terwijl stempelen natuurlijk beter werkt.

http://gerhildemaakt.wordpress.com

Omdat ik vind dat niet alles online perfect moet zijn, deel ik ze hier toch. Ik gebruik ze ook en laat ze dus aan de wereld zien, dus kan ik dat hier ook evengoed doen. Maar volgende keer denk ik toch eerst wat beter na.

Tags: , ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

5 Comments

 • Lottesanekdotes
  August 2, 2015 at 10:51 am

  Ik vind ze toch leuk hoor 🙂 Waar heb je de bags gehaald?

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   August 2, 2015 at 3:17 pm

   Ik kocht ze in De Banier, mijn vaste knutselwinkel. 🙂

   • Lottesanekdotes
    August 2, 2015 at 4:24 pm

    Oooh, daar ga ik ook graag! 🙂

 • Le petit requin
  August 5, 2015 at 12:08 pm

  Ik vind ze anders toch wel heel mooi gelukt hoor! Echt tof gedaan; geeft inspiratie om zelf eens mee aan de slag te gaan.
  Mooi dekbed ook! 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   August 5, 2015 at 12:31 pm

   Dank je! Dat is geen dekbed, dat is een cliché-IKEA-‘schilderij’. Ik wilde eens een andere achtergrond, vandaar. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram