Mijn eerste ballonvaart


Mijn dertigste verjaardag werd er een om nooit te vergeten. Mijn verjaardag zelf spendeerde ik in Disneyland (mijn eerste bezoek ooit) en van mijn vriend kreeg ik een ballonvaart cadeau.

We stegen op vanop de Grote Markt in Sint-Niklaas. Een leuke extra vond ik dat en zo heb je ook een extra referentiepunt. Je ziet hoe snel de luchtballon stijgt (zijn wij nu al boven het stadhuis?) en je ziet waar je vertrokken bent. Er was die dag vrij weinig wind, maar gelukkig regende het niet en zo kon onze ballonvaart meteen vanaf de eerste afspraak doorgaan. Joepie!

Doordat er niet heel veel wind was, kon de wind ons niet verderdrijven. Daardoor gingen we niet zo snel en was de tocht ook niet heel ver. Uiteindelijk landden we in een wei in Waasmunster. Doordat er zo weinig wind was, was de landing ook heel zacht, toch een pluspunt.

Enkele dingen maakten de ballonvaart extra speciaal.
* We zagen een ongeluk vanuit de lucht. Tijdens het stijgen nog, zagen we dat de moeder van mijn vriend aan het vertrekken was om ons te volgen. Ze bleef nogal rechtdoor rijden en plots stond ze tegen de auto voor haar (aan de overkant van de parking). Toen zagen we haar naar haar auto lopen. Ze was blijkbaar klaar om te vertrekken en dacht er plots aan dat ze toch iets moest vragen en stapte snel uit. De auto is dan gebold tot tegen een auto met trekhaak (gelukkig). Het was dus niet snel of erg, maar wel uniek.
* Tijdens onze ballonvaart zagen we twee sportvliegtuigjes die rond ons begonnen te cirkelen. Wel chique om die vliegtuigjes op gelijke hoogte te zien vliegen en volgens de piloot (die al meer dan 3100 vluchten heeft gedaan) waren vliegtuigjes nog nooit zo dichtbij komen vliegen.

Bovenstaande foto’s zijn van mijn vriend en dus voornamelijk van in de luchtballon. De crew die de ballonvaart verzorgde, nam ook foto’s. Van fotograaf Rudi Kockelbergh gebruikte ik de eerste foto van deze blogpost en onderstaande foto. Omdat ik van plan ben toch ooit mijn gezicht te laten zien op deze blog, hier al een preview van mij met champagne in mijn nek (na de ballonvaart word je gedoopt).

Rudi KockelberghDank voor het unieke verjaardagscadeau!

gerhilde

bouwjaar 1985 โ€“ maakt en schrijft โ€“ houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

17 Comments

 • Sabine
  August 15, 2015 at 4:36 pm

  Wauw wat super! Mooie foto’s ook! Ik weet niet of ik er ooit in zou stappen, maar er naar kijken vanaf de grond (of op de foto’s) is wel heel mooi!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   August 15, 2015 at 6:00 pm

   Zo eng vond ik het niet, hoor. Maar ik kan begrijpen dat dat toch een grote stap is.

   • Sabine
    August 15, 2015 at 6:41 pm

    Ik heb heel erg hoogtevrees…

 • Lottesanekdotes
  August 15, 2015 at 6:41 pm

  Oooooh, dat zou ik ook heeeel graag eens doen!

 • sheenablogt
  August 15, 2015 at 8:53 pm

  Wauw!! Ik zou dat dus totaal niet durven ….. Maar het ziet er wel echt de moeite uit ๐Ÿ™‚

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   August 15, 2015 at 10:40 pm

   Het is echt de moeite, ja. Vooral de bossen vond ik mooi langs boven. ๐Ÿ™‚ Het stijgen is even raar, maar verder รงa va, hoor.

 • Christel
  August 15, 2015 at 8:54 pm

  Je hebt een mooie nek. ?

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   August 15, 2015 at 10:41 pm

   Nu nog een geschikte foto van mijn gezicht vinden. ๐Ÿ™‚

 • Liese
  August 16, 2015 at 9:39 am

  maf zeg! Ik zou ook wel eens zo’n ballonvaart willen meemaken!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   August 16, 2015 at 8:28 pm

   Doen! Mijn vriend heeft dat eigenlijk wel slim aangepakt: hij heeft het mij cadeau gedaan, maar wilde het zelf ook graag doen en dus was het eigenlijk ook een cadeautje voor zichzelf. ๐Ÿ™‚

   • Le petit requin
    August 17, 2015 at 12:25 pm

    Waw, zalig verjaardagscadeau!
    En wij doen dat hier ook vrij vaak eigenlijk: dingen cadeau geven die we allebei plezant vinden, waardoor het zowel een cadeautje voor de jarige als voor de gever is ๐Ÿ™‚

    • gerhilde
     gerhildemaakt
     August 17, 2015 at 12:35 pm

     Groot gelijk! Wij ook, hoor, maar meestal gaat dat over iets ‘banalere’ dingen als optredens. ๐Ÿ™‚

 • annwouters
  August 20, 2015 at 4:32 pm

  Dat heb ik nu ook altijd al eens willen doen! Misschien ook voor mijn 30e verjaardag ๐Ÿ˜‰

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   August 20, 2015 at 7:44 pm

   Je kan het nog proberen doen voor je 30ste, voor puntje vier van je lijstje. ๐Ÿ™‚

   • annwouters
    August 20, 2015 at 8:59 pm

    Goed idee ๐Ÿ™‚

 • geertruurzaam
  August 21, 2015 at 12:27 pm

  Oh wauw, dit ziet er echt gaaf uit!
  Een ballonvaart staat hoog op mijn wensenlijstje.
  Extra speciaal ook om zo vanaf de grote markt op te stijgen, er waren vast veel jaloerse mensen ๐Ÿ˜‰

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   August 21, 2015 at 6:17 pm

   Zeker doen!
   Veel bekijks wel, dus vermoedelijk ook wel wat jaloezie. ๐Ÿ™‚ Al zien ze dat daar wel vaker natuurlijk.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram