http://www.hempmade.be/nl/pull-girl-3Na een jaar amper kledingstukken kopen (en helaas terug verdikken), had ik nood aan wat nieuwe kleding, maar dan liefst wel eco & faire kleding. Als je je trouwens graag wat wil verdiepen in het nut van eco en faire kleding, kan ik je de documentaire The True Cost aanbevelen, ook te bekijken op Netflix.

Via de blog van Kathleen had ik eerder al gezien dat ze bij Hempmade goede broeken verkopen en toen ik die site bekeek, zag ik dat ze ook de mooie trui verkopen die een collega van mij al had. Nee, ik koop niet zomaar iedereen zijn kleren na, maar ik zou de trui toch niet op mijn werk dragen en ik had intussen al toestemming gevraagd om ongeveer dezelfde trui te kopen. Deze blogpost is trouwens niet gesponsord, ik deel gewoon graag mijn bevindingen.

Hempmade stelt zichzelf zo voor:

Eco & Fair Fashion for Men & Women…

Bij Hempmade zijn we ervan overtuigd dat fashion en ecologie elkaar niet hoeven uit te sluiten. In tegenstelling tot de meeste kledingwinkels kiezen wij voor milieuvriendelijk geteelde en geproduceerde vezels. Naast het gebruik van bio katoen, soja, bamboe en gerecycleerd polyester richten we ons in het bijzonder op hennep dat tal van voordelen oplevert voor zowel milieu als consument. 

Wij danken u alvast voor het bezoek aan onze website en uw betrokkenheid tot een beter milieu! Hier kan u steeds naar hartelust onze nieuwste eco-collecties ontdekken. Wij bieden u een tijdloos en origineel aanbod voor mannen en vrouwen. 

Die eco geloof ik dus graag en fair vermelden ze ook, maar daar gaan ze niet dieper op in. De stuks die mij interesseerden, waren voornamelijk van Up-Rise, dus keek ik ook eens op hun site:

Up-rise clothing is mainly made out of HEMP and Organic cotton. We choose to work with hemp because of the many advantages and eco-friendly properties …
Here just some of them:
* Hemp fibre has been used for thousands of years to produce textiles!
* This plant has the strongest natural fibre and is very environmental friendly!
* Hemp clothing is very durable in every way!
 
We work with partners who take care about high ethical values in human rights and environmental issues.

All our clothes are produced in a factory that is member of the Fair Wear Foundation & uses certified Organic Cotton in the fabrics.

Dat leek me dus wel in orde om te bestellen.

Op de site van Hempmade zie je meteen in welke maten elk stuk er nog is. Dat verschijnt simpelweg als je over de foto gaat met je muis. Superhandig vind ik dat, want persoonlijk vind ik het heel frustrerend als je een mooi stuk ziet, dat dan enkel nog in XS beschikbaar blijkt te zijn. Hier zie je het meteen, je hoeft dus niet verder te klikken. Helaas zetten ze bij de kledingstukken niet hoe lang die zijn. Ik ben nogal groot en wilde liever geen dingen kopen die ik niet zou dragen of zou moeten terugsturen, dus mailde ik de eigenares en zij mailde mij nog dezelfde dag terug hoe lang bepaalde stuks waren, in mijn maat. Goede service! Alleen zou ik voor broeken persoonlijk de binnenbeenlengte geven en niet de volledige, maar ik had er toch al een beter zicht op.

http://www.hempmade.be/nl/hemp-tee-5Uiteindelijk besloot ik een trui en een T-shirt te kopen. Geen broek, want dat vond ik toch net iets te spannend (of ik was bang dat de broek net te spannend zou zijn). Eco en faire kleding in grote maten, daar zou ik trouwens blij mee zijn. Mocht je een tip hebben, dan mag je die zeker doorgeven. Misschien moet ik eens afzakken naar Leuven, dan kan ik in de winkel gaan passen en ben ik zeker, want broeken zijn toch echt een uitdaging.

De bestelling ging vlot, betalen kon meteen met Bancontact (joepie, want ik heb geen kredietkaart) en ik kreeg zelfs korting. Waarom weet ik eigenlijk niet, dus ik kan niet beloven dat dat bij iedere bestelling is.

Ik kreeg het pakketje ook snel aan. Je merkt vooral aan het T-shirt dat het gemaakt is van hennep, maar dat stoort me niet. Ik zal er zeker nog eens kopen, online of in de winkel.

Kende jij de winkel Hempmade of het merk Up-Rise al? Hou jij rekening met eco en fair als je kleding koopt?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!