Elizabeth Lies UnsplashLilith trapte deze week de nieuwe editie van #boostyourpositivity af. Omdat ik zo graag heb meegedaan aan de vorige editie van de campagne, besloot ik al snel mij ook voor deze editie in te schrijven. Al vrees ik alleen dat ik deze keer niet over alle thema’s ga kunnen schrijven. Ik zag toevallig dat het laatste thema ‘kids’ is en laat ik dat nu net niet hebben. Ach, we zien wel, het eerste thema is alleszins ontbijt en ochtendroutine. Op Instagram toonde ik al mijn #mybedhead, maar een foto van mijn ontbijt nemen is nog niet gelukt.

Mijn ochtenroutine stelt niet veel voor. Wij hebben geen kinderen en mijn vriend is zo zelfstandig om zelf voor zijn ontbijt en lunch te zorgen. Ik hoef dus enkel aan mezelf (en aan de katten, maar zoveel tijd nemen zij niet in beslag) te denken. Mijn vriend kan ik trouwens best met rust laten ‘s morgens, dus dat doe ik braafjes.

Ik moet wel toegeven dat ik een beetje met mijn ochtendroutine in de knoei zit. Ik wil vrij veel doen ‘s morgens, maar lig te graag in bed om vroeger op te staan. Mijn vriend en ik zijn notoire snoozers, dus ja …

Afgelopen twee weken had mijn collega en fietsmaatje vakantie en was het dus iets minder belangrijk om op exact het juiste ogenblik aan het kruispunt (ons gezamenlijk vertrekpunt) te staan. Ik kwam zelf uit vakantie en was mijn routine dus ook wat kwijt. Bijgevolg was ik een paar keer vroeger dan ik ooit was aan het kruispunt en ook een paar keer later dan ik er ooit was. Volgende week ga ik toch opnieuw wat beter moeten opletten en inplannen … Ik kijk ‘s morgens graag mijn mails en wat blogs (en de weersvoorspelling) na, maar dat ga ik toch laten vallen, denk ik. Ik ga mij beperken tot Instagram tijdens het eten van mijn ontbijt, vermoed ik. Dan valt alles iets beter te timen.

Mijn ontbijt gaat meestal in fases. Ik heb een havermoutperiode gehad, maar ook een cornflakes- en een granolaperiode. De laatste maanden ontbijt ik ook al eens met pancakes of poffertjes, maar dat is eerder uitzondering dan regel natuurlijk. Momenteel probeer ik te ontbijten met simpelweg een banaan. Zo heb ik voor die dag al zeker een stuk fruit gegeten, heb ik geen werk aan mijn ontbijt (en is het snel binnen) en heb ik ook voldoende energie om naar mijn werk te fietsen (een uur, elektrisch welteverstaan).  Op het werk eet ik dan in de loop van de voormiddag nog een stuk fruit of wat noten.

In het weekend is het vaak helemaal anders. Als we geen afspraken hebben, zetten we liever geen wekker. Bijgevolg valt het ontbijt dan vaak eerder tegen de middag, maar ook dat zal de komende weken weer veranderen, want nu ons dak vernieuwd is, kunnen we de ruimte boven beginnen afwerken en dat liefst zo snel mogelijk, zodat we onze leefruimte naar daar kunnen verhuizen. Die weekendwekker zullen we dus opnieuw moeten introduceren.

Zit er meer structuur in jouw ochtendroutine? Ben jij ook een notoire snoozer?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!