Raften in Frankrijk


Arras 2015 Patric LeloupSinds het begin van de zomer zit ik in een kajakclub. De club organiseert veel activiteiten, ongeveer elk weekend kan je wel een tocht, quiz of wandeling meedoen. Een van die (jaarlijkse) activiteiten is raften. Niet in een rivier in het zuiden van Frankrijk of in Spanje, wel in het noorden van Frankrijk (bij Arras). De afstand valt mee en je bent zeker van stroming, wat bij een rivier niet altijd zeker is. In Arras hebben ze namelijk een kunstmatige zijarm aangelegd aan de plaatselijke rivier.

Het doet een beetje denken aan het parcours van zo’n ronde (doorgaans) gele boot in een pretpark met veel kolken. Een gesloten parcours waarbij je raft naar boven gesleept wordt en je zo keer na keer kan afdalen. Met raft of met wildwaterkajak, voor de getrainden.

Arras 2015 Patric LeloupArras 2015 Patric LeloupJe gaat al eens kopje onder, maar met veiligheidshelm, reddingsvest en wetsuit aan kan dat niet echt kwaad. Er staat ook altijd iemand langs de kant met reddingskoord en alle anderen letten goed op.

Toen wij er eind augustus waren (met heerlijk weer!), waren er ook verschillende vrijgezellenfeestjes aan de gang. Eens wat anders dan paintballen, he, niet? Gelukkig was er ook een fotograaf mee, met dank aan Patric Leloup voor de foto’s.

Arras 2015 Patric LeloupArras 2015 Patric LeloupVan de wildwaterpiste zelf kan ik geen site vinden, maar ik zie dat zij en zij er wel uitstappen naar organiseren.

Heb jij ooit al geraft? Lijkt het je leuk om eens te doen?

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

11 Comments

 • fiekefatjerietjes
  October 12, 2015 at 8:02 am

  Ziet er leuk uit, maar is net iets té avontuurlijk voor mij denk ik :-). Ooit deed ik eens de afvaart van de Lesse (met een kajak) maar ik vond dat al niet zo leuk…

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 12, 2015 at 8:35 pm

   Dan is raften inderdaad niets voor jou. 🙂

 • Le petit requin
  October 12, 2015 at 12:21 pm

  Super! Leuk ook dat er zoveel activiteiten zijn om aan mee te doen!

  Raften heb ik nog maar 1x gedaan, in de Pyreneeën toen ik 12 was en dat vond ik toen wel heel plezant. Johan heeft vorig jaar voor mijn verjaardag nog getwijfeld tussen raften of canyoning en is uiteindelijk voor dat laatste gegaan. Ook heel tof! Al zie ik ons dat raften ook wel nog een keertje doen 🙂

 • meisje
  October 12, 2015 at 12:40 pm

  Raften heb ik nog nooit gedaan, maar die gele bootjes in een pretpark vond ik altijd een van de leukste attracties, dus raften moet ook wel fijn zijn.
  En inderdaad leuk dat er zoveel verschillende activiteiten zijn!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 12, 2015 at 8:36 pm

   Het is wel net iets avontuurlijker dan die bootjes. Bij die bootjes ben je zeker dat je niet omkiepert, bij raften niet en je moet zelf peddelen. 🙂

 • greet
  October 12, 2015 at 4:57 pm

  Ik ging deze zomer voor het eerst raften, in Slovenië. Ik schreef er hier kort over: https://greetontheway.wordpress.com/2015/08/05/reis-door-slovenie-kranjska-gora-en-de-soca-vallei/. Ik vond het een leuke ervaring, maar zie het mezelf ook alleen maar terug doen op een eerder rustige rivier. Erg wild water is niet echt aan mij besteed. Wel leuk eigenlijk, zo’n kunstmatig raftingparcours.

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 12, 2015 at 8:37 pm

   Leuk verslag! Ik voelde mij daar veiliger dan dat ik mij op een rivier zou voelen, denk ik. Hier ben je zo uit het water als je omkiepert, dat lijkt me op een rivier niet altijd zo evident.

 • Julienne
  October 12, 2015 at 8:47 pm

  Amai, coole hobby 😀 maar ik ben niet zo’n waterrat, dus dit zou niet aan mij besteed zijn…

 • Claudia
  October 13, 2015 at 9:21 pm

  Wat een leuke hobby! Heb er zelf nog niet aan gedacht om dat te doen terwijl hier in de buurt wel zo’n club is eigenlijk. Is dat enkel in de zomer of trainen jullie in de winter ook? Ben in een ver verleden nog monitor van adventurekampen voor kids in de Ardennen geweest waarbij kajak ook een discipline was. Mijn avontuurlijk kantje is met ouder worden precies wat afgesleten 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 13, 2015 at 10:32 pm

   Bij ons kan je heel het jaar door trainen op zondag. In de zomer ook op woensdagavond en in de winter gaan we op vrijdagavond zwemmen (of met de kajaks in het zwembad, vooral om techniek en reddingen te leren dan).

 • Flavie
  October 14, 2015 at 5:50 pm

  Niks voor mij… water… veel water… veel wild water… brrrr!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram