Begin september waren wij even dakloos. Na het stralen van de gevel, lieten we het dak vernieuwen en de zijgevel isoleren en afwerken met leien.

Na drie dagen hadden we terug een dak en een goeie week later lag alles ongeveer dicht. We kozen voor drie dakvensters vooraan in de plaats van een raam, om zo wat meer licht binnen te krijgen.

Voor

Een beetje een vreemde voor misschien, want de gevel links is al gestraald geweest en de gevel rechts is van voor het stralen. Omdat we geen foto hadden genomen van de zijgevel op voorhand, hebben we de hulp ingeroepen van Google Street View, om toch een beetje een zicht te hebben op de voor en na.

Na

Ja, die dakvensters zijn stoffig, maar we wilden niet wachten met foto’s nemen.

We merken het verschil wel. Er is meer licht op de bovenste verdieping en de isolatie voelen we ook. Allemaal positief dus. Nu kunnen we er hopelijk lang tegen, want dat is best een kostelijke grap, zo’n nieuw dak.

In de loop van november komen ze de ramen vooraan vervangen (de knoop voor de kleur hebben we in september doorgehakt). Dan moeten we de deur nog schilderen/vervangen en is de voorkant klaar. Intussen werken we binnen verder, want nu we een nieuw dak hebben, kunnen we de bovenste verdieping afwerken om onze leefruimte naar daar te verhuizen. Een stuk huis dat geen werf is, dat zou al een hele fijne aanpassing zijn.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!