desk Damian Zaleski UnsplashNee, dit is niet echt mijn bureau (het is een foto van Unsplash), maar ik zit ook aan een wit bureau met Appleproducten te werken, dus close enough. Bij #boostyourpositivity vragen ze om te schrijven over werk, dus bij deze.

Ik heb Nederlands-Engels gestudeerd, vooral uit interesse en door een bepaalde aanleg natuurlijk. Laat ons stellen dat de meesten bij ons thuis een talendiploma hebben. Er zitten ook veel leerkrachten in mijn familie, maar dat wilde ik niet worden. Tijdens het laatste jaar van mijn studie besefte ik dat ik vooral graag in een uitgeverij wilde werken. Dat lukte vrij snel en na een interimjob bij een uitgeverij, kon ik als interim naar een andere uitgeverij, waar ik nadien een vast contract kreeg. Maar omdat ik de materie niet geweldig interessant vond (en ik het gevoel had op een zinkend schip te zitten), ging ik op zoek naar een nieuwe job bij een andere uitgeverij en zo belandde ik na het versturen van één sollicitatiebrief bij mijn huidige werkgever, een educatieve uitgeverij. Ik kwam er terecht op de redactie Nederlands (joepie, want dat heb ik gestudeerd) en zo was het cirkeltje rond voor mij. Als jong meisje heb ik namelijk op de cover van een handboek Nederlands gestaan, van diezelfde uitgeverij. Ik ben de bovenste persoon (die waarbij je twijfelt tussen jongen en meisje, leve het unisexkapsel van de jaren negentig). De derde is trouwens mijn nicht en de vierde mijn broer.

SignaalVier jaar geleden begon ik er te werken en ik zit nu nog steeds op die redactie. En ik zit er goed; Nederlands is mijn ding, het redactiewerk ook. En zo ben ik op een of andere manier toch nog met onderwijs bezig, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Toch blijkt dat niet voldoende precies. Toen ik nog bij de vorige uitgeverij werkte, maakte en verkocht ik in mijn vrije tijd juwelen (en kaarsen). Tijdens mijn huidige job ben ik daarmee verder gegaan, maar toen de verbouwingen kwamen, ben ik ermee gestopt. Intussen zijn we ongeveer een jaar aan het verbouwen en ik moet zeggen dat het blijft kriebelen. Na de verbouwingen zal ik dus zeker opnieuw beginnen knutselen en frutselen, we voorzien ook weer een plekje in het huis om dat te kunnen doen. Stiekem twijfel ik soms ook om minder te gaan werken om meer te kunnen knutselen, maar momenteel blijft het vooral bij dromen …

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!