Werken, werken, werken


desk Damian Zaleski UnsplashNee, dit is niet echt mijn bureau (het is een foto van Unsplash), maar ik zit ook aan een wit bureau met Appleproducten te werken, dus close enough. Bij #boostyourpositivity vragen ze om te schrijven over werk, dus bij deze.

Ik heb Nederlands-Engels gestudeerd, vooral uit interesse en door een bepaalde aanleg natuurlijk. Laat ons stellen dat de meesten bij ons thuis een talendiploma hebben. Er zitten ook veel leerkrachten in mijn familie, maar dat wilde ik niet worden. Tijdens het laatste jaar van mijn studie besefte ik dat ik vooral graag in een uitgeverij wilde werken. Dat lukte vrij snel en na een interimjob bij een uitgeverij, kon ik als interim naar een andere uitgeverij, waar ik nadien een vast contract kreeg. Maar omdat ik de materie niet geweldig interessant vond (en ik het gevoel had op een zinkend schip te zitten), ging ik op zoek naar een nieuwe job bij een andere uitgeverij en zo belandde ik na het versturen van één sollicitatiebrief bij mijn huidige werkgever, een educatieve uitgeverij. Ik kwam er terecht op de redactie Nederlands (joepie, want dat heb ik gestudeerd) en zo was het cirkeltje rond voor mij. Als jong meisje heb ik namelijk op de cover van een handboek Nederlands gestaan, van diezelfde uitgeverij. Ik ben de bovenste persoon (die waarbij je twijfelt tussen jongen en meisje, leve het unisexkapsel van de jaren negentig). De derde is trouwens mijn nicht en de vierde mijn broer.

SignaalVier jaar geleden begon ik er te werken en ik zit nu nog steeds op die redactie. En ik zit er goed; Nederlands is mijn ding, het redactiewerk ook. En zo ben ik op een of andere manier toch nog met onderwijs bezig, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Toch blijkt dat niet voldoende precies. Toen ik nog bij de vorige uitgeverij werkte, maakte en verkocht ik in mijn vrije tijd juwelen (en kaarsen). Tijdens mijn huidige job ben ik daarmee verder gegaan, maar toen de verbouwingen kwamen, ben ik ermee gestopt. Intussen zijn we ongeveer een jaar aan het verbouwen en ik moet zeggen dat het blijft kriebelen. Na de verbouwingen zal ik dus zeker opnieuw beginnen knutselen en frutselen, we voorzien ook weer een plekje in het huis om dat te kunnen doen. Stiekem twijfel ik soms ook om minder te gaan werken om meer te kunnen knutselen, maar momenteel blijft het vooral bij dromen …

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

22 Comments

 • ElsS
  October 20, 2015 at 8:35 am

  leuk! ik ben ook germanist van opleiding (Duits-Engels) maar wist ook al van bij het begin dat ik die opleiding niet volgde om in het onderwijs terecht te komen. Ben dan ook zeer blij dat ik nu communicatieverantwoordelijke ben (ook al doe ik met dat Duits en Engels zo goed als niets meer), want dit is eigenlijk de job die ik altijd wou maar waarvan ik vreesde dat ik die nooit ging bemachtigen omdat ik misschien toch wel de verkeerde richting had gestudeerd.

 • Judith (Dietemiet)
  October 20, 2015 at 8:42 am

  Aha, een collega-germanist? 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 20, 2015 at 10:06 pm

   Jaja! Wel meer in Blogland, denk ik. 🙂

 • mamafien
  October 20, 2015 at 9:14 am

  Raar toch, hoe men ervan uit gaat dat je na een opleiding (Germaanse) talen (Nederlands – Zweeds in mijn geval) naar het onderwijs wil. Ik heb het eerlijk gezegd ook geprobeerd en vond het nog leuk, maar toch niet helemaal ‘dat’. Nu zit ik in PR en copywriting, veel meer “mijn dada” 🙂 Al lijkt wat jij doet ook echt wel plezant!

 • fiekefatjerietjes
  October 20, 2015 at 10:29 am

  Klinkt als een leuke job! In het middelbaar was ik ook vrij goed in talen, maar ik ben er niet mee verder gegaan. Ik denk dat ik wel een andere richting had gekozen, als ik nu opnieuw zou moeten kiezen…

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 20, 2015 at 10:07 pm

   En welke zou dat dan zijn?

   • fiekefatjerietjes
    October 21, 2015 at 9:36 am

    Dat weet ik niet echt… Vermoedelijk wel iets ‘exacters’, iets met wetenschappen of zo. Of met cijfers :-).

 • geertruurzaam
  October 20, 2015 at 1:43 pm

  Klinkt interessant!
  Ik heb Nederlands – theaterwetenschappen gestudeerd aan de UA, maar heb er niks mee gedaan omdat ik toen mijn oudste al geboren werd. En nu ben ik alweer wat anders aan het studeren… Terwijl mijn droom toch altijd was om bij een uitgeverij te werken 😉

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 20, 2015 at 10:09 pm

   Dat kan ook nog, he. Ik studeerde ook aan de UA, maar we zaten waarschijnlijk niet in hetzelfde jaar? Ik studeerde af in 2008.

   • geertruurzaam
    October 22, 2015 at 9:59 am

    Ik ben in 2004 begonnen en in academiejaar 2007/2008 er even tussenuit gegaan omdat S. werd geboren. We hebben dus wel bij elkaar gezeten, want ik volgde alle jaren door elkaar (beetje ingewikkeld allemaal)!

 • meisje
  October 20, 2015 at 2:07 pm

  Klinkt alsof je je job hebt gevonden!
  Ik kan het ook niet laten om te prutsen of knutselen, ik zou het ook missen moest ik dat door omstandigheden niet meer kunnen doen.

 • Sabine
  October 20, 2015 at 5:28 pm

  Wat leuk! Die foto ook 🙂 Ik heb helaas niets met talen, al spreek ik er wel 3 bijna vloeiend. Maar kost me helaas veel moeite..

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 20, 2015 at 10:10 pm

   Gaat Spaans niet vrij vlot na de maandenlange onderdompeling? Dat spreek ik dan weer niet.

   • Sabine
    October 20, 2015 at 10:30 pm

    Ja wel veel sneller, maar ik spreek het nog niet helemaal vloeiend. Ik kan gewoon Spaans spreken, maar er zitten nog veel fouten in en soms weet ik iets niet te zeggen.

 • sateliet
  October 20, 2015 at 8:47 pm

  Dat lijkt me idd een hele leuke job!!!! Ik zag je al paar keer fietsen ‘morgens thv As adventure in schoten, stikjaloers maar 30km enkel is mij teveel..

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 20, 2015 at 10:12 pm

   Maar zo grappig! Met welke auto rij jij? Jij werkt daar ergens dan? Ik kan het toch aanraden, hoor. 🙂

   • sateliet
    October 22, 2015 at 7:58 pm

    Ik werk in s Gravenwezel, maar rijd nooit over brasschaat maar via schoten, ik rijd aan de overkant als ik u voorbij zie flitsen ( aan een goed tempo :)..

 • Joyce
  October 21, 2015 at 9:07 pm

  Hier ook een germaniste (Engels-Zweeds)! Ook 2 jaar in het onderwijs gestaan, maar dat was het toch niet helemaal. En haha, zo grappig, maar ik denk dat ik effectief dat boek gebruikt heb toen ik nog op school zat!

 • Julienne
  October 21, 2015 at 9:42 pm

  Klinkt als een hele fijne job!

 • Liese
  October 22, 2015 at 10:05 pm

  Zo grappig dat je op die cover staat!

 • Le petit requin
  October 24, 2015 at 2:24 pm

  Hihi, zo leuk dat jullie op de cover stonden! Gebruikten jullie dat boek dan zelf ook in de klas? Want dat zou ik raar vinden denk ik, mijzelf zo een heel jaar op de cover zien staan 🙂

  Tof ook dat je je job zo graag doet! Hopelijk lukt het je om ooit een combinatie van dat met het maken van juwelen (en andere dingen) te vinden!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   October 24, 2015 at 3:31 pm

   Nee, gelukkig niet. Wij gebruikten een ander boek, wel van dezelfde uitgeverij. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram