Voor alles is een eerste keer


Ik heb nogal een sterk gestel. Niet dat ik nooit ziek ben, want dat ben ik zeker af en toe, maar als ik ziek ben, dan is dat meestal keel- en snotgerelateerd, niet maag- en darmgerelateerd. Buikgriep staat niet in mijn woordenboek.

Ik was zes jaar toen ik voor de laatste keer heb overgegeven en ik wist toen echt niet wat mij overkwam, waardoor ook niets van mijn drie opeenvolgende overgeefbuien in de toiletpot terecht is gekomen (sorry ma en pa!).

Het strafste verhaal is waarschijnlijk toen we met een hoop oud-leiding naar de laatste shift van de restaurantdag van de Chiro gingen en zowel vriendin S. als ik vol-au-vent aten. Zij at amper iets, want ze vond dat het vreemd smaakte, ik had mijn bord al leeg toen ik dat doorhad. Zij is nadien drie dagen thuisgebleven met voedselvergiftiging, ik heb ‘s avonds (na ongeveer twintig jaar) nog eens gemerkt wat misselijk zijn net is, maar er is niets uitgekomen en ‘s morgens was alles in orde.

Voor de fans van How I met Your Mother: ik ben dus al vomit free since 91. πŸ™‚

De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik ook nog nooit echt dronken geweest ben. Ik drink wel en ben weleens in de wind, maar ik ben dus nog nooit ladderzat geweest. Ik zie er de charme niet van in en ik ken mijn grenzen.

Maar voor alles is een eerste keer natuurlijk. Sinds maandagavond voel ik mij slap en koortsig en heb ik geen eetlust. Dat laatste is ook ongeveer voor de eerste keer in mijn leven, vermoed ik. Dinsdag bleef ik dan maar thuis en ging ik in de namiddag naar de dokter. Vermoedelijk griep was zijn conclusie, ik moest rusten en zien hoe het zou evolueren. Dat werd de volgende dag heel duidelijk, helaas: buikgriep.

imodium http://gerhildemaakt.wordpress.com

En dus deed ik navraag bij mijn vriend over wat het juiste medicijn zou zijn (nee, ik kende het verschil niet tussen Imodium en Motilium, ik wist alleen dat ik beide nog nooit nodig had gehad) en ging ik, eens ik wat in staat was, naar de apotheker. Voor de eerste keer in mijn leven slikte ik Imodium en wat ben ik blij dat het bestaat.

Gelukkig heb ik nog niet moeten overgeven en ben ik dus nog steeds vomit free since 91. En ik hoop dat ik dat nog lang mag blijven. Genoeg eerste keren op die paar dagen!

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

21 Comments

 • Lottesanekdotes
  December 17, 2015 at 11:33 am

  Veel beterschap!

 • Sabine
  December 17, 2015 at 12:20 pm

  Beterschap! Je hebt inderdaad een sterk gestel! Ik dus helemaal niet. Bij het minste geringste ben ik weer misselijk of ziek. Vreselijk irritant. Hoop dat je vomit-free blijft! πŸ™‚

 • Lonneke
  December 17, 2015 at 4:11 pm

  Balen zeg! Heel veel beterschap!

 • Zij
  December 17, 2015 at 5:01 pm

  Spoedig herstel gewenst!

 • fiekefatjerietjes
  December 17, 2015 at 9:40 pm

  Ai, buikgriep is niet leuk! Verzorg jezelf!
  Gelukkig moet ik ook nooit overgeven, dat is al geleden van toen ik 12 was of zo. Maar dat zal ik maar niet te luid zeggen πŸ™‚

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   December 17, 2015 at 11:17 pm

   Dank je! Ja, ik kan ook beter ophouden daarmee te stoefen …

 • A_nnick.
  December 17, 2015 at 11:15 pm

  Snel beter, dametje! Trouwens, ik onthou altijd dat motilium met de m van maag begint, waardoor ik ook weet waarvoor imodium dient. πŸ™‚

 • Inge
  December 18, 2015 at 8:43 am

  Ik heb het meestal 1 keer per winter en ik vind het vreselijk, dat overgeven… Je hebt geluk! Hopelijk ben je snel beter!

 • Le petit requin
  December 18, 2015 at 6:45 pm

  Veel beterschap! En tegelijk ook: amai, nog nooit immodium of motilium nodig gehad! Bij mij is het aantal keer gelukkig ook wel op een hand te tellen, maar nog nooit vind ik wel straf πŸ™‚

 • sandravda
  December 19, 2015 at 6:40 pm

  Veel beterschap! Immodium, het is jaren geleden dat ik het nog nodig heb gehad, maar zal die keer nooit vergeten. Laatste nacht in Tenerife… de ochtend daarna moesten we terugkeren. Ik heb de dokter midden in de nacht laten komen en heb in totaal 6 immodiums genomen! Ik zal het nooit vergeten…

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   December 19, 2015 at 10:00 pm

   Dank je! Oei, dat klinkt niet goed inderdaad …

 • Hilde
  December 19, 2015 at 9:33 pm

  Hopelijk weer op de been met de feestdagen. Van harte beterschap toegewenst! Gember schijnt ook goed te zijn tegen misselijkheid…

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   December 19, 2015 at 10:02 pm

   Dank je! Het vreemde is dat ik totaal niet misselijk ben geweest … Intussen is de Imodium niet meer nodig gelukkig, maar nu is het wel op mijn keel en neus geslagen … Och, we zien wel. Ik blijf het rustig aan doen alleszins.

 • DeDuitseHerfst
  December 21, 2015 at 3:57 pm

  Beterschap alvast! Ik ben je tegenhanger denk ik, vreselijk zwak gestel, maar met het rustiger aandoen doe je ook al veel.

 • annw
  December 23, 2015 at 3:20 pm

  Haha, hier zit een fan van How I met your mother πŸ™‚
  Zit toch echt vol levenswijsheden hΓ©, die serie.
  Hoop dat je intussen helemaal genezen bent!

 • Nina
  December 28, 2015 at 10:19 pm

  Haha ik heb ook zo’n ijzersterke maag, ik wil niet weten wat ik allemaal al gegeten heb wat totaal onverantwoord was πŸ™‚ Ik ben als ik me niet vergis ook al sinds begin jaren ’90 vomit free en hoop daar nog een aantal decennia bij te doen!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram