Review: zachte reinigingsgel van Douce Nature

Review: zachte reinigingsgel van Douce Nature


Ik heb een gemengde huid (normaal, maar met vettere T-zone) en het is niet dat ik echt veel last had van puistjes (behalve als puber dan natuurlijk), maar ik had er altijd wel één. Tegen dat het ene puistje goed en wel weg was, stond er al een volgend te dringen. Best vervelend, maar ook geen ramp. Ik was een beetje te lui om er echt iets aan te doen. Ik probeerde al eens een maskertje, maar gebruikte dat dan weer veel te weinig en dan heeft dat ook niet veel effect natuurlijk. Omdat mijn masker van Lush nogal snel over datum ging, zocht ik een alternatief. Ook met natuurlijke ingrediënten graag, want ik ben geen fan van te veel chemie aan mijn lijf en al zeker niet aan mijn gezicht. Tijdens mijn zoektocht kwam ik de zachte reinigingsgel van Douce Nature tegen.

zachte reinigingsgel van Douce NatureDouce Nature is een Frans bedrijf met een ruim assortiment aan biologische verzorgingsproducten, met label van Ecocert. Ze zijn voor respect voor biodiversiteit en 100 % zuivere en natuurlijke essentiële oliën. Op dat vlak zit het dus wel goed, maar werkt het ook?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de handleiding niet 100 % volg. Je zou het product namelijk twee keer per dag moeten aanbrengen. Daar doe ik niet aan mee. Ik gebruik het product dus maar twee tot drie keer per week, maar voor mijn huid blijkt dat voldoende. Ik vind het geweldig dat ik het niet moet laten intrekken (dat is mijn probleem met maskertjes), maar dat ik het gewoon onder de douche kan aanbrengen en vrijwel meteen terug afspoelen.

Bij mij werkt het! Van permanent minstens een puistje ben ik gegaan naar een puistje om de drie of vier weken. Ja, ik heb dus nog af en toe een puistje, maar ik vind dat nu ook weer geen ramp. Mocht ik de reinigingsgel effectief twee keer per dag gebruiken, dan zou ik misschien puistjesvrij blijven, maar dat past niet echt in mijn ochtend- en avondroutine.

Ken jij het merk of het product al? Hoe hou jij je huid mooi of ben jij gezegend met een stralende huid?

Douce Nature is niet op de hoogte van deze blogpost.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

4 Comments

 • Ilse Verhoeven
  January 16, 2016 at 10:54 am

  Misschien moet ik dat ook maar eens proberen?
  Maar ik moet eerlijk bekennen, sinds ik mijn voeding heb aangepast een paar weken geleden en meer water drink is mijn huid veel beter….

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   January 16, 2016 at 1:08 pm

   Tijdens mijn proteïnedieet een paar jaar geleden merkte ik dat ook. Na een paar dagen was mijn huid al puistjesvrij en die is zo gebleven, heel dat dieet lang. Goede motivatie om nog eens iets aan mijn (opnieuw) slechte eetgewoonte te doen …

 • Flavie
  January 16, 2016 at 11:47 am

  Ik ken het niet… ik gebruik de reinigingsgel van Avene tegen puistjes… heel zacht voor de huid en heel content van.

 • Nina
  January 16, 2016 at 10:28 pm

  Ik kende het niet maar ik kom gelukkig met eender welk reinigingsproduct weg. In het slechtste geval heb ik rond de periode van mijn regels eens een puistje maar verder echt nooit problemen. #blessed 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram