Verbeelding Book Challenge 2016: update februari

Verbeelding Book Challenge 2016: update februari


Hoe goed ik in januari ook begonnen was aan de Verbeelding Book Challenge, februari bleek een slecht leesmaand te zijn. Ik las wel, maar het ging niet zo vlot als in januari. Hopelijk kan ik in maart meer lezen!

De tussenstand:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt
 2. Een horrorboek
 3. Een detective
 4. Een klassieker: Mrs Dalloway van Virginia Woolf. Ik begon er al in januari aan en kon het maar net op tijd uitlezen voor deze blogpost. Echt vlot las het niet, ik denk dat ik beter voor de Nederlandstalige editie had gekozen.
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman
 7. Een debuut
 8. Een boek waarin familie centraal staat: Verbroken beloftes van Jenny Offill
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots: Waarvan wij droomden van Julie Otsuka
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was: Rechts is waar de duim links staat van José Vandekerckhove. Ik begon er al aan in januari en ook dit boek kreeg ik maar nipt uit. Al kan dat niet aan het boek liggen. Het bestaat namelijk uit korte hoofdstukjes en is aangenaam geschreven. Een ideaal toiletboek eigenlijk, voor mensen die van taal houden. Of is toiletboek een vreemde term?
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Was februari een beter leesmaand voor jou? Ken jij nog goede toiletboeken? 😉

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

16 Comments

 • Samaja
  February 29, 2016 at 8:59 am

  Ik heb niet veel gelezen in februari, maar ik las wel “Als je het licht niet kunt zien” en nu ben ik bezig in “Norwegian Wood” van Murakami. T is al een verbetering ten opzichte van januari waarin ik enkel chick lit heb verslonden en de oude Libelles van mijn mama ;-).

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   February 29, 2016 at 1:56 pm

   Ik heb nog nooit iets van Murakami gelezen. Ben er wel benieuwd naar eigenlijk …

 • Kathleen
  February 29, 2016 at 9:27 am

  Hier van hetzelfde: wel gelezen, maar het ging niet echt vlot deze maand. Ik kan precies niet zo goed mijn aandacht houden bij het lezen tegenwoordig. Hopelijk gaat het terug wat beter in maart.

 • fiekefatjerietjes
  February 29, 2016 at 10:22 am

  ‘Dankzij’ het slechte weer heb ik in februari evenveel gelezen als in januari (6 boeken). Maar maart belooft moeilijker te worden. Ik ben net begonnen in ‘All the light you cannot see’, in het Engels, en dat leest niet zo vlot als Nederlands natuurlijk…
  Mijn overzicht komt deze week ook nog online! 🙂

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   February 29, 2016 at 1:59 pm

   Ik lees wel vaker in het Engels (ik verkies dat ook, als dat de oorspronkelijke taal is), maar bij dit boek heb ik dat een beetje onderschat, vrees ik. Die stream of consciousness is best vermoeiend en ik denk dat ik er in het Nederlands meer aan gehad zou hebben. Nu was het een beetje doorzetten en dat is jammer natuurlijk.

 • Le petit requin
  February 29, 2016 at 10:46 am

  Februari is bij wel meer mensen niet de beste leesmaand precies: ik las amper één boek uit.
  Jammer dat Mrs. Dalloway niet zo goed meeviel; ik herinner mij dat ik de eerste keer ook veel moeite had met het Engels, zodanig zelfs dat ik gewoon gestopt ben met lezen. De tweede keer ging het veel beter (en werd het zelfs een favoriet).

  Het laatste “toiletboek” dat ik las, was The Dilbert Principle, maar dat is niet echt een aanrader. Momenteel ga ik meer voor toilettijdschriften 😉

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   February 29, 2016 at 7:55 pm

   Ja, ik hoorde al van verschillende mensen dat ze stopten met lezen in Mrs Dalloway, ook in het Nederlands.
   Toilettijdschriften zijn ook handig. 🙂

 • Evi
  February 29, 2016 at 11:13 am

  Hier was februari ook geen topper qua leesmaand 🙁 Mrs. Dalloway heb ik ooit moeten lezen tijdens mijn studies en vond dat inderdaad geen makkelijke in het Engels. Fingers crossed dat maart een betere leesmaand wordt!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   February 29, 2016 at 7:58 pm

   Wij lazen To the Lighthouse aan d’unief en ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet veel meer van weet. Misschien had ik dat beter in het achterhoofd gehouden toen ik koos voor de Engelstalige versie. Ach, het is gelukt. 🙂

 • Falderie
  February 29, 2016 at 2:08 pm

  O jee, ik durf het overzicht van februari niet maken. ik denk dat ik maar één boek heb gelezen, en ik moet nog eens kijken of hij ergens in de lijst past… niet goed bezig hier!

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   February 29, 2016 at 7:59 pm

   Dan wens ik je extra veel leesplezier in maart!

 • ilona
  February 29, 2016 at 9:57 pm

  Ik denk niet dat toiletboek een vreemde term is. En februari was is wel 1 dag korter dus normaal dat je minder leest 😉
  Nu kun je vol goede moed beginnen lezen in maart

 • Lottesanekdotes
  March 1, 2016 at 1:02 pm

  Ik post één dezer dagen ook mijn update van de challenge. Misschien doe je daar nog wat inspiratie op, want ik heb andere puntjes kunnen afstrepen 🙂

 • trijnewijn
  March 6, 2016 at 5:46 pm

  En zo kom ik dankzij jou te weten dat een leerkracht uit mijn vroegere middelbaar een toiletboek geschreven heeft. Al moest ik bij het googlen toch wel twee keer kijken voor ik hem herkende, want in “mijnen tijd” was zijn baard véél grootser. Bij mij was februari wel een goede leesmaand. Enkel the handmaid’s tale heeft mijn leestempo vertraagd, maar ter compensatie zal dat verhaal langer blijven hangen.

  Het ziet er hier trouwens heel goed uit!

 • Sofie
  March 7, 2016 at 12:24 pm

  Dat schiet aardig op, altijd leuk om updates van de VBC te lezen 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram