Hoe je kat een pilletje geven?Hoe je kat een pilletje geven?

Hoe je kat een pilletje geven?


Vorige week was Jip ziek en moesten we hem pilletjes geven. Dat is niet altijd evident. Als je het onder het eten mengt, eet de kat alles behalve het pilletje. Het pilletje in de strot rammen is niet de meest aangename bezigheid, noch voor de kat, noch voor het baasje. Onze dierenarts gaf ons al twee nuttige tips om toch medicijnen te kunnen geven aan katten en die deel ik hier graag!

Mengen met yoghurt

Het procedé is simpel: pilletje pletten en mengen met een heel klein beetje natuuryoghurt. Een kat zal dat mengsel niet per se uit zichzelf opsmikkelen, maar er is wel een manier om dat toch gedaan te krijgen, namelijk door het mengsel even op de neus van de kat smeren. Dat likken ze sowieso op. Het is even raar de eerste keer, maar zo krijgen ze het toch vlot binnen!

Mengen met tonijn uit blik

Tonijn komt hier normaal gezien niet in huis, maar voor dit trucje maakten we een uitzondering. Gelukkig moeten we onze katten maar heel af en toe een pilletje geven en kan je verschillende pilletjes geven met hetzelfde blikje tonijn.
Hierbij is het procedé zo mogelijk nog simpeler: pilletje pletten en mengen met een beetje tonijn. De geur van tonijn is zo sterk dat de kat niet merkt dat er ook een pilletje in het mengsel zit. Pletten is wel nodig, want anders laten ze het pilletje alsnog gewoon liggen.

Gelukkig zijn onze katten niet vaak ziek. Kende jij de trucjes al of heb je misschien een ander trucje?

Tags: ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

5 Comments

 • Samaja
  March 3, 2016 at 4:23 pm

  Ze yoghurt geven is inderdaad een goede truc. De katten van mijn moeder zijn er zot van en zo kan je ze ongezien wel een en ander geven ;-).

 • Menck
  March 6, 2016 at 6:43 pm

  Ik plet een pilletje en stop dat in een stukje paté. Lukt altijd met ons kattentrio.
  O ja: proficiat met de blogverhuis. De nieuwe site vind ik lekker strak en erg overzichtelijk.

 • KellyJade
  March 11, 2016 at 8:28 am

  Het pilletje pletten en mengen met smeerkaas of boter en aan de mond smeren. Katten kunnen niet tegen een vuile mond en die likken ze dan af! Maar ik gebruik gewoon een pillenschieter, heb al lang geen geduld meer voor dat geprul met eten! Lijkt niet zo leuk die schieter maar ‘t is rap over. Misschien dat ik dat gewoon gemakkelijker vind, als dierenarts zijnde… 😉

 • Baie goed door Madrina
  March 12, 2016 at 8:04 pm

  In een handdoek wikkelen.
  Ik schreef er lang geleden dit over: http://baiegoed.be/2008/02/19/geen-katje-om-zonder-handschoenen-aan-te-pakken/

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram