Deze keer geen uitleg over een merk of winkel en ook geen outfitpost (ooit ga ik dat durven, ooit). Wel een aankondiging voor een infoavond over fair fashion.

Dinsdag 15 maart organiseert De Roma in Borgerhout namelijk een Zuidcafé: Fast fashion? Fair fashion!

Hoe ze het zelf omschrijven:

Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh de textielfabriek Rana Plaza in. Meer dan duizend arbeid(st)ers kwamen om het leven. De eigenaars van deze fabriek hadden absoluut geen aandacht voor veiligheid op het werk. Het drama gaf aanleiding tot enkele structurele veranderingen: een compensatiefonds voor de slachtoffers en een akkoord om de veiligheid in de textielsector aanzienlijk te verbeteren. Drie jaar na Rana Plaza maakt het Zuidcafé een balans op. Hebben de veranderingen een verschil gemaakt voor de arbeidsomstandigheden in de textielsector? En wat heeft de markt te bieden voor de kritische consument die duurzame kleding verkiest?

Met Sara Ceustermans (coördinatrice van de Schone Kleren Campagne), Marieke Eyskoot (toonaangevend expert in Nederland inzake eerlijke kleding, schreef o.m. Talking Dress, een boek over eerlijke mode en lifestyle), Sarah Vandoorne (freelance journaliste, auteur van Mo*Paper Textielarbeidsters hebben sociale bescherming nodig). Gastheer is Paul Schrijvers. Met medewerking van MOOI, het festival over duurzame mode.

Het kost maar vijf euro en er komen verschillende interessante sprekers.

Allen daarheen, zou ik zeggen!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!