Dagen Zonder Vlees: week 3 en 4


Jawel, de vasten is al een dikke vier weken bezig. Tijd voor een nieuwe update van Dagen Zonder Vlees dus!

DZV

Deze weken waren gemakkelijker dan week 1 en 2: ik at geen enkele keer vlees. Ik ‘miste’ het ook maar een keer: toen we een keertje naar de Quick gingen. De enige vegetarische optie die ze daar hebben is een trio van kaasballetjes en dat is vooral … smaakloos. Echt lekker was dat dus niet, maar daarvoor ga je ook niet per se naar de Quick. Als Quick niets aan het aanbod doet, zal ik volgende keer vermoedelijk terug voor de chicken dips gaan, gelukkig gaan we niet vaak naar Quick en consoorten.

De andere uitdagingen (seizoensgroenten eten, geen eten weggooien en geen eten in wegwerpverpakking kopen) blijf ik rustig invullen, maar momenteel doe ik er niet extra mijn best voor. Met de verbouwingen is onze levensstandaard al speciaal genoeg. Voor DZV focus ik mij vooral op geen vlees eten. En dat gaat vlot. Hoera!

Ook deze keer deel ik graag het totale overzicht, al is het maar omdat ik 444 vierkante meter bespaarde.

DZV overzicht

Ik ben benieuwd op hoeveel vierkante meter ik ga eindigen over twee weken. Rond de 600 vierkante meter vermoedelijk. Het doet je toch nadenken over je vleesinname, mij toch.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

8 Comments

 • Sabine
  March 13, 2016 at 2:58 pm

  Wauw! Mooi te zien wat het niet eten van vlees kan helpen! Ik miste vlees vanaf het begin al niet, en sowieso went het hoor! Ik heb ooit nog eens een keer wel vlees gegeten, 1 keer met kerst ofzo, en toen vond ik het niet eens meer lekker haha
  Sabine recently posted…Reisfotochallenge #2 – Orka’s spotten in NoorwegenMy Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   March 13, 2016 at 10:32 pm

   Ik ben niet van plan om volledig vegetarisch te gaan: ik ben al een moeilijke eter, ik wil het niet nog moeilijker maken voor andere mensen. Maar ik wil het wel tot een minimum beperken en dat werkt nu wel goed. Hoera!

 • Le petit requin
  March 13, 2016 at 8:19 pm

  Goed bezig! En om er niet speciaal aandacht voor te hebben, doe je het toch heel goed bij de extra uitdagingen, vind ik!
  Ik vergelijk het vooral met de kilometers, dat “spreekt” voor mij nog net iets meer dan die vierkante meters. Vorig jaar was ik best wel geschrokken dat 40 dagen zonder vlees maar net overeenkwamen met één enkele rit naar België van hieruit… Best wel confronterend. Nu zal ik, deels dankzij die extra uitdagingen, wel beter doen, maar zelfs 1 heen- én terugrit zal ik niet compenseren in totaal. Hoort ergens wel bij het expatleven, maar het doet toch nadenken of daar geen betere alternatieven voor bestaan.

 • Sanne
  March 14, 2016 at 7:57 am

  Ik vind het echt zo cool dat je kunt zien wat je hebt bespaard! 😀
  Jammer dat de vega optie niks was 🙁 dat is dan weer niet zo heel motiverend..
  Liefs

  • gerhilde
   gerhilde
   March 15, 2016 at 7:12 am

   Ja, dat is een interessante optie, he.
   Nu is het een kwestie van wat uitzoeken wat werkt en wat niet, he. Ik ben niet van plan volledig vegetarisch te gaan (ik ben al moeilijk genoeg), maar ik merk nu wel dat het meestal wel lukt.

 • Judith (Dietemiet)
  March 14, 2016 at 9:27 am

  Goed bezig!
  Ik begin het steeds gemakkelijker te vinden om vegetarisch te koken. Zal wel aan de vele vegetarische kookboeken van de laatste jaren liggen.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 15, 2016 at 7:13 am

   Ik ben niet zo’n kookboekenkok (ik ben überhaupt niet echt een kok), maar het aanbod is inderdaad fel verbeterd, joepie!

 • Silke
  March 18, 2016 at 9:35 pm

  Leuk om te horen dat het je zo vlot afgaat!
  Silke recently posted…Count your blessings #9My Profile

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram